Micić: Šej je zapamtio Aleksu, to mu je ozbiljan trn u oku; svaka prilika koju dobijam mi znači

Srpski košarkaš Vasilije Micić, igrač Oklahome Siti Tandera u NBA ligi govorio je za B92 o tekućoj sezoni, prilagođavanju na NBA ligu i o Svetskom kupu u Manili.

Iako Micić nije igrao sa reprezentacijom Srbije na Mundobasketu u redovima Tandera deli parket sa dvojicom Kanađanina koji su bili na parketu u polufinalu u meču u kom je Srbija izborila plasman u finale.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

U pitanju su Šej GildžusAleksander, jedan od najboljih igrača sveta i drugi u trci za MVP-ja sezone 2023/24, i Lu Dort – jedan od najboljih defanzivaca NBA lige.

Gildžus – Aleksander, do tog trenutka možda i najbolji pojedinac na Svetskom kupu nije uspeo da pronađe rešenje za odbranu Srbije, u prvom redu Aleksu Avramovića i Ognjena Dobrića.

Dobrić je krenuo kao primarni defanzivac na Šeju, a zatim ga je preuzeo Aleksa koji ga je doslovno “maltretirao” do kraja što je rezultatiralo čuvenom ukradenom loptom i polaganjem u kontri u drugom poluvremenu.

Na pitanje, da li su Šej i Dort zapamtili Avramovića i ostatak reprezentacije, Vasa je uz osmeh rekao:

“Jesu, kako ne. Imam super odnos sa Šejem (Gildžus-Aleksandrom), stvarno, i Lu (Dort) je super momak. Šeju je to ozbiljan trn u oku i stalno pravimo šalu na tu temu. On je čak juče rekao da jedva čeka da opet igra protiv Srbije i da bi on odigrao, kako je rekao, svoju najbolju utakmicu u životu. Tako da je definitivno zapamtio i Aleksu i celu reprezentaciju. Ali, mislim da je ta bronza za njih, za nacionalni tim, veliki uspeh jer su prvi put osvojili medalju. Ali kako ne, uticalo je to srebro i ta pobeda u polufinalu dosta i olakšalo meni ovde kad sam došao, u smislu nekog poštovanja od strane njih”, rekao je Micić za B92.

Predstojeće Olimpijske igre tema su koja je sada u fokusu. Do najveće smotre sporta na svetu ostalo je još manje od šest meseci.


“Svi imamo želju da igramo, ja sam to davno rekao, mislim da je to tema koja je ponovljena mnogo puta. Mislim da je trenutak kada neko ne igra, da je to najveća unutrašnja borba tog pojedinca, zato što najlogičnije je da svi volimo da igramo, a opet s druge strane sezone su iscrpljujuće i onda su te odluke za korak u budućnost, jer ta tela koja imamo, to je jedino naše oruđe i onda moramo prosto da slušamo nekad i telo i da odlučimo kako možda ne želimo glavom. Što se tiče Olimpijskih igara, nadam se da će biti sve okej i da ćemo biti zdravi”,
 dodao je.

Micić igra prvu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i polako se nameće treneru Marku Degnoltu, što govori podatak da je od 28 utakmica čak 15 odigrao u poslednjih mesec dana.

Minutaža i dalje nije velika, ali postepeno dobija sve više poveranja, kako saigrača, tako i stručnog štaba.

Početkom oktobra prošle godine Degnolt je rekao da se “divi Miciću što se stavio u situaciju u koju se stavio u Oklahomi”. U tom trenutku nije bilo najjasnije o čemu govori Degnolt, ali iz današnjeg ugla jeste – Miciću nisu obećani minuti, uprkos renomeu koji ima, i zato mu se trener divio, što je prihvatio takvu početnu ulogu.

“Pa da, u suštini, to što je rekao je meni bilo poznato, zato što smo mi u jednom od razgovora imali potpuno otvorene indikacije, kako bih rekao, šta je za očekivati. U smislu, nisam bio siguran da ću završiti u Oklahomi uopšte, što se tiče letnjeg prelaznog toka. Ali, posle lekarskog pregleda i razgovora sa njima svima, pošto su oni već u priči otprilike tri godine, imali su uvid u moju karijeru, s obzirom da su dosta detaljni i prate svaki korak. Očigledno se u tom nekom od razgovora desila ta prevaga, jer su oni odlučili da izađu sa ponudom, a s obzirom da sam ja toliko dugo čekao taj odlazak u NBA ligu, nekako sam osetio da kad stavim stvari na sto, kad vidim šta mi se nudi i u kom sam trenutku karijere, bilo je dovoljno da prevagne da to uzmem kao opciju”, rekao je Micić i nastavio u dahu:

“Što se tiče same adaptacije i toga da li sam sa ovom situacijom u miru, iskreno jesam, zato što meni je prvobitno bilo da uđem na pravi način u NBA ligu. Što znači, nikad nisam nešto u životu jurio, uvek sam negde gradio svoj put, gde god sam bio, nikad nisam dobio neku priliku od starta, već kroz vreme”.

Micić želi da se ostvari u NBA kao igrač, da ne bude da je samo bio i video.

“Zbog tog iskustva sam nekako smatrao da poverenje koje mi je ukazano kroz ugovor, kroz vrednost ugovora u smislu godina i same vrednosti, je dovoljan pokazatelj da ulazim sa velikom dozom respekta ovde, a opet znajući kakav je koncept ekipe i šta oni u suštini ovde žele kroz naravno dve, tri, možda četiri godine i sa kakvim sam igračima okružen na mojoj poziciji, to je meni bilo sve jasno. Naravno, ja kao ličnost nikada nisam pomiren sa trenutnom situacijom u smislu želje da se dokažem i da promenim taj tok koji je u startu predstavljen i to sam uspevao do sada i mislim da zbog toga nemam zebnju. Moja ideja da u NBA budem ostvaren igrač, ne da dođem samo da bih bio, to sam nekoliko puta već rekao i to ja mislim da je sve sad deo procesa koji se dešava”, rekao je Vasa za B92.net.

“Svaku priliku koju dobijem meni je draga jer stvarno mi znači, zato što mnogo bolje učim kroz samu igru i verujem da sve što budem dobio kasnije otprilike će da utiče na moje samopouzdanje i osećaj na terenu. Nisam ničim spektakularno iznenađen, ali stremim da budem svakog dana bolji i da dobijem šansu do koje sam došao”, zaključio je Micić.

Bonus video:

2 Komentara

    Ma jeste kako da nije,sve ne moze da spava od toga!

    Znas koliko briga njega za Avramovica!

Postavi odgovor