Micić o Olimpijskim igrama: Nestrpljivo čekamo, igrati uz Jokića je privilegija i prelep osećaj

Vasilije Micić nije u poslednjim razgovorima sa medijima otkrivao da li će igrati za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Lilu i Parizu. Da li nije bio siguran, ili nije želeo da priča o državnom timu dok ne završi neke svoje poslove, tek sjajni plejmejker – koji je propustio prethodnu reprezentativnu akciju na Svetskom prvenstvu u Manili – jasnost je držao u neizvesnosti.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Sve dok se nije pojavio u zgradi Crvenog krsta Srbije na ceremoniji dodele automatskih spoljašnjih defibrilatora nacionalnim granskim sportskim savezima čiji su sportisti kvalifikovani za Olimpijske igre 2024.

Samim tim činom, dok su oko njega bili postavljeni barjaci Srbije, Crvenog krsta i Olimpijskog saveza, Micić je nagovestio da će biti deo ekipe Svetislava Pešića na najvećem planetarnom sportskom događaju.

Što je i potvrdio u razgovoru za medije posle zvaničnog dela:

„Ja ne odmaram. Od kada sam se vratio u treningu sam. Trudim se da održim formu posebno jer prvi put imam toliko prostora da se posvetim sebi. Verujem da smo svi u glavama, kako se bliži kraj sezone, orijentisani ka nacionalnom timu. Uz zdravlje, svi smo nestrpljivi“, poručio je Micić.

Vasa je najavio i prvi meč na Igrama u Lilu, kasnije i Parizu.

„Posle godine u Americi ja se i radujem što igramo sa njima prvi meč. Kao ekipa smo, ako budemo kompletni, talentom na najvišem nivou. To je samo jedna utakmica. Mi moramo da imamo mir, ne dobija se finale u prvom meču i šta god da se desi, neće uticati na naš moral.“

Micić i Jokić su bili saigrači od mlađih reprezentativnih kategorija, do seniora.

„Nemam tu informaciju, super smo drugari. Nikada nismo pričali o tome. To je njegova odluka. Ekipa koja je otišla na Svetsko prvenstvo prošle godine bez pritiska, sa nedostatkom nekih igrača, ostvarila je historijski rezultat. U reprezentaciju treba da dođe ko može, jer tamo mora da bude maksimalna požrtvovanost i koncentracija. Lično bih voleo, Nikola je naš najbolji igrač ikada, igrati sa njim je privilegija i prelep osećaj, ali ja sam mu podrška šta god da odluči.“

Bonus video:

6 Komentara

  Velika je stvar da i Micic bude u nasem timu na OI!!!!

  Igrace Jokic,msm da i Vasa to zna,ali da se samo ceka zvanicna potvrda

  Verujem da mozemo da napravimo dobar rezultat i da dodjemo do finala

  Ne znam zašto i dalje pominjemo da li će Jokić obući dres reprezentacije ili ne kad nam je jasno stavio do znanja da ga to više ne zanima.

  Mislim da necemo nista uraditi na ovom takmicenju sad kad smo kompletni

  Ja se iskreno nadam da ce Micicu da se pridruzi Jokic!

Postavi odgovor