Božidar Maljković: Dobili smo informaciju da Đoković nije operisan

Novak Đoković je zbog povrede meniskusa morao da odustane od borbe u četvrtfinalu Rolan Garosa, a danas su se u francuskoj štampi pojavile informacije da je i operisan, te da ga čeka najmanje tronedeljna pauza, zbog koje bi trebalo da propusti Vimbldon.

Štaviše, Ekip je preneo i da će od njegove reakcije na operativni zahvat zavisiti i njegovo učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa.

Tim povodom se oglasio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

“Francuzi su u ozbiljnim medijima napisali da je operisan. Međutim, mi smo dobili informaciju da nije. Ne bih da spekulišem, u svakom slučaju, Novaku svaka čast. U takvom stanju odigrati onakav meč… Još jednom je pokazao da je veliki. Naravno, svi bi voleli da bude sa nama i predvodi Olimpijski tim Srbije. To je divan čovek koji i druge sportiste čini boljima i to je pokazao i u Tokiju”, rekao je Maljković.

Svoju procenu izneo je i prof. dr Dragan Radovanović, šef medicinskog tima OK Srbije i predsednik Crvenog krsta.

“Povrede meniskusa mogu da idu od lakših do težih. Činjenica je da se Novak povredio početkom drugog seta, da je ipak odigrao čitav meč i na kraju ga dobio i verujem po tome da povreda nije tako ozbiljna i teška. Od težine će zavisiti i težina operativnog zahvata, a od toga i dužina oporavka koji može da traje od mesec dana, do više meseci. Ostaje nam da budemo strpljivi, da vidimo koja je vrsta i težina povrede i da se donese zaključak i procena koju će dati njegov medicinski tim kako će se kretati njegov oporavak i kada će se vratiti na teren. Želim da verujem u prvu procenu, da zaista nije toliko teška povreda, zato što je ipak odigrao čitav meč”, dodao je Radovanović.

Bonus video:

5 Komentara

    Djokovic je ipak operisan i na stakama izasao iz bolnice…

    Kakve veze ima i da nije operisan,svakako je teska povreda i bitno je da oporavi sto pre

    Svi se nadaju da će Novak biti spreman za Olimpijadu jer su u strahu da bez njega nećemo imati uspeha, međutim mislim da je važnije da se povreda sanira i ako ne može da bude u reprezentaciji niko to ne bi trebalo da mu uzme za zlo.

    Pa ne moze on da zna bolje nego ljudi koji su bliski njemu valjda?!

    E ako ti kazes a je tako onda svi treba da ti verujemo!

Postavi odgovor