Najavljen Svetski esports šampionat u Jašiju sa nagradnim fondom od pola miliona dolara – prijave za nacionalne kvalifikacije su zvanično otvorene!

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije će se održati u Rumuniji od 24. avgusta do 4. septembra 2023. godine, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu. Ukoliko ste strastveni gejmer, volite da se takmičite i želite da testirate vaše veštine na internacionalnoj sceni, prijavite se za nacionalne kvalifikacije za 15. IeSF šampionat!

Posle velelepnog događaja na rajskom ostrvu Bali, Svetski Esports Šampionat se seli u našu susednu Rumuniju, u istorijski grad Jaši. Ovo je drugi put da se svetsko prvenstvo održava u Rumuniji posle 2013. godine, kada je Bukurešt bio domaćin renomiranog IeSF šampionata. Sa velikim brojem istorijskih znamenitosti, koncertnih dvorana, pozorišta, muzeja i preko 100 crkava, Jaši je definitivno kulturni centar Rumunije.

Od 24. avgusta do 4. septembra, najveštiji esportisti iz 130 država širom sveta okupiće se u Jašiju, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije i deo nagradnog fonda od 500.000 dolara. Reprezentacije će se takmičiti u 6 esports naslova – Counter-Strike: Global Offensive, eFootball 2023, Tekken 7, Dota 2, PUBG Mobile i Mobile Legends: Bang Bang. To nije sve, jer IeSF na ovogodišnjem šampionatu organizuje i ženski CS:GO turnir.

”Jako smo uzbuđeni što se svetsko prvenstvo vraća u Rumuniju. Očekujemo da će ovogodišnje izdanje svetskog šampionata biti najveće do sada, sa preko 130 zemalja učesnica. Naš cilj je oduvek bio da esportistima pružimo što bolje iskustvo, kako bi pokazali svoj pun potencijal na svetskoj sceni”, izjavio je predsednik Međunarodne Esports Federacije, Vlad Marinesku.

Na ovom prestižnom događaju će naravno učestvovati i Srbija, koja se na svetskom esports prvenstvu takmičila od osnivanja Međunarodne Esports Federacije. Srbija je 2015. godine osvojila titulu svetskog prvaka, a prošle godine je slavila i kao pobednik evropskog EEF kupa u eFootballu.

Prvi turnir nacionalnih kvalifikacija za ovogodišnji IeSF šampionat održaće se 19. februara u igri Counter-Strike: Global Offensive, a prijavi možete pristupiti OVDE.

Nakon toga slede kvalifikacije za Tekken 7, a potom i Dotu 2 i eFootball 2023. Za sve dodatne informacije o kvalifikacijama posetite rur.rs. Za organizaciju kvalifikacija zadužen je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), jedini zvanični srpski savez esporta koji domaće esportiste već godinama sprema za Svetski Esports Šampionat. Izvor: RUR

3 Komentara

    Ne bih pomislio da igranje igrica može ovoliko novca da ti donese! Šteta što nisam dobar u tome

    Nadam se da ćemo opet imati veoma uspešnu ekipu koja bi se takmičila za taj nagradni fond

    Ozbiljan nagradni fond, imaće ekipe koje budu učestvovale za šta da se bore

Postavi odgovor