Itana Grbić: Uvek sam želela da igram za Budućnost! (VIDEO)

Rukometašica Budućnosti i reprezentacije Crne Gore bila je naša gošća. U emisiji 5 minuta popričali smo o dosadašnjoj karijeri a Itana Grbić rekla nam je kako je počela da se bavi rukometom. Jedno od najtalentovanijih krila na svetu trenutno igra za klub iz rodnog grada.

Nakon što je karijeru u mlađim kategorijama gradila u Budućnosti, Podgoricu je zamenila Skopljem. Igrala je za Vardar dve sezone, bila proglašena za najbolje mlado krilo na svetu i stigla do trećeg mesta u Ligi šampiona.

Vratila se 2016. u Budućnost i kako sama kaže, ispunio joj se san. Od tada nosi dres šampiona Crne Gore, jednog od najboljih timova u Evropi. Ove sezone ponovo učestvuje u Ligi šampiona, gde sa lveog krila pravi probleme protivničkim odbranama.

SVE ŠTO SE IGRA OD RUKOMETA JE OVDE!

Itana Grbić je redovna i u reprezentaciji Crne Gore, za koju je debitovala pre tri godine. Za reprezentaciju, ali fudbalsku, igra i njen brat. Petar Grbić, Itanin stariji brat, trenutno nosi dres Radničkog iz Niša a nekada je igrao i u Partizanu.

’’Na početku sam imala mnogo interesovanja, želela sam da isprobam sve sportove. Posle godinu dana treniranja shvatila sam da je rukomet ono što me privlači.’’, rekla je na početku razgovora vođenog u Podgorici Itana Grbić.

O planovima i ambicijama u ovoj sezoni pričalo se naširoko. Itana planira da sa Budućnošću napravi iskorak u Evropi i da izbori plasman na završni turnir. Liga šampiona je jaka, ali levo krilo smatra da ekipa ima kvalitet za takav rezultat.

Reprezentaciju Crne Gore očekuje Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Na prethodnom, u Švedskoj, ekipa je u podmlađenom sastavu podbacila. Sada su se u tim vratile neke igračice koje će značiti zbog iskustva pa su ambicije veće.

KO OSVAJA EVROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU?

Osvajanje Evropskog prvenstva, a i medalja sa Olimpijskih igara, značajno su podigli interesovanje. Sve više devojčica u Crnoj Gori trenira rukomet i to je stvar koja raduje Itanu. Situacija je trenutno dobra, ona je zadovoljna uslovima u klubu i nivoom na kom se sport trenutno nalazi!

https://www.youtube.com/watch?v=efUbfG6hBrQ

Postavi odgovor