Dan nakon jezivog pada i teških povreda skijaša - otkazan spust u Kicbilu

Obimna količina padavina uzrokovala je otkazivanje drugog ski spusta u Kicbilu u okviru Svetskog kupa i to samo dan nakon jezivog pada Švajcarca Ursa Krajnbila.

Svetska skijaška federacija prebacila je spust za nedelju, a Super-Dži je prebačen sa nedeljnog programa na ponedeljak..

Ovaj grad u Austriji domaćin je jednog od najbitnijih spustova u sezoni, a u doba pandemije koronavirusa, oko 50.000 navijača je uskraćeno prisustva.

U petak je na prvom održanom spustu slavio Beat Fojc, ali je njegov trijumf ostao u senci teških padova Rajana Kokrana-Sigla i Ursa Krajnbila.

Dok je Kokran-Sigl prošao bez ozbiljnijih posledica, stanje Švajcarca neko vreme nije bilo poznato nakon pada pri brzini od skoro 150 kilometara na čas.

Prve informacije koje su stigle iz bolnice jeste da je skijaš u Kicbilu polomio desnu ključnu kost, pokidao ligamente desnog kolena i zadobio potres mozga, ali i da je u svesnom stanju prebačen do bolnice.

JOVIĆ: Vratio bih se u Zvezdu, ako…

Obavezno pogledajte: KONTAKT OSOBA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #38

2 Komentara

    Rekao sam ja odma da nešto nije u redu sa ovom stazom nije slucajnost da se za tako malo vremenski period dese dva strasna pada i dosta manjih padova,ne smeju se igrati sa tim

    Odgovori

    Pad je bio stravican…ali tu stazu u kicbilu obozavam.

    Odgovori

Postavi odgovor