ŠKOLA ZA NEKE NOVE ŠAMPIONE: Mladi basketaši osvojili srebro na Olimpijskim igrama!

Basketaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na XIX Mediteranskim igrama u Oranu. Ovo je još jedna u nizu medalja koje su naši basketaši osvojili na svetskoj sceni.

Nakon što su naši najbolji basketaši pre samo sedam dana osvojili Svetsko prvenstvo u Antverpenu, njihove mlađe kolege osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama.

Ekipa u sastavu Miloš Antić, Stefan Momirov, Nikola Kovačević i Nemanja Stanković odigrala je odličan turnir u prethodna četiri dana u Oranu.

U finalu su snage odmerili sa ekipom Francuske sa kojom su Žderovi izabranici već igrali u grupi. Ipak, Francuska je slavila 19:13.

Nakon utakmice, selektor Marko Ždero je sagledao celokupni turnir i naglasio je da su naši momci zaslužili da pobede i osvoje zlatnu medalju, ali…

– Momci su svakako zaslužili više od srebrne medalje. Mislim da ova utakmica treba da prenoći da bismo mogli da izvedemo kvalitetnu analizu. Ovo su mladi momci i sa ovkvim odnosom, biće ovo sve dobro -rekao je Marko Ždero.

Stefan Momirov bio je zadovoljan osvojenom medaljom.

– Prvo bih želeo da čestitam svojoj ekipi na srebrnoj medalji. Mislim da smo pokazali karakter i veliko košarkaško znanje. Mi smo došli ovde da osvojimo najviše priznanje, ali nam je to izmaklo i krivo nam je zbog toga. Bio je težak put doći do ovde, navići se iz košarke preći na basket. To uopšte nije bilo lako, ali mi smo uz dobre trenere uspeli da se uklopimo i da napravimo rezultat sa kojim sasvim možemo biti zadovoljni – rekao je Momirov.

BULUT SE OPROSTIO OD REPREZENTACIJE, ALI POMNO PRATI EKIPU: Momci su još jednom pokazali da se najbolji basket igra u Srbiji!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Meridian na Kosovu i Metohiji – Sava Zdravković dobio harmoniku

 

6 Komentara

  Bravo za momke, buduće igrače NBA lige

  Svak im čast, juče srebro a u bliskoj budućnosti će biti zlato

  Bravo momci vi ste nasa sjajna buducnost!!!!~

  Bravo, momci su bili izvrsni, lavovski su se borili

  Nisam očekivao da će ih Francuzi onako lako dobiti ali neme veze, svakakao su postigli veliki uspeh

  Imamo budućnost u ovim momcima,svaka čast na uspehu .odličan osu se pokazali

Postavi odgovor