RAKIĆ NA KORAK OD BORBE ZA POJAS: Ukoliko savlada Blahoviča imaće priliku da postane prvi Srbin šampion UFC-a! (VIDEO)

UFC Fight Night ove subote donosi borbu Aleksandra Rakića i Jana Blahoviča u poluteškoj kategoriji, a pobednik duela će u narednom meču imati šansu da postane novi šampion.

Jan Blahovič je svojevremeno “oteo” pojas UFC poluteške kategorije nakon odlaska Džona Džonsa, a nedavno ga je izgubio porazom od Glovera Tešeire.

Rakić, koji je najbolje rangirani srpski MMA borac traži svoju prvu šansu da postane broj jedan izazivač.

Ukoliko uspe da savlada Blahoviča u subotu imaće realnu šansu da se već u svom narednom meču bori za pojas poluteške kategorije i tako postane prvi Srbin sa titulom UFC svetskog šampiona.

Rakićev oprezan stil borbe izaziva podeljena mišljenja javnosti, neki ga vole, a neki govore da je previše dosadan borac i upravo to je bila tema razgovora na konferenciji pred meč.

-Ne zanima me. Da oni znaju bolje, sedeli bi ovde umesto mene. Je li tako? Nekada te borba ponese tako da ne smeš da se zaletiš na nokaut jer ćeš ti biti nokautiran, pa moraš da budeš discplinovan i biraš svoje šanse i da ih ugrabiš kada se ukažu. Ne zanima me šta ljudi kažu, znam šta mogu i koliko mogu i znam da ću uskoro biti svetski šampion – rekao je Rakić.

Usledilo je pitanje da li misli da može nokautom da “završi” poljskog borca.

Moći ću da završim Blahoviča, znam. Mnogo sam radio u poslednjih godinu dana i bilo koga na svetu mogu da pobedim, ne zanima me ni kategorija ni ništa – izričit je bio Rakić.

Podsetimo, Rakić je u poslednoj borbi lako pobedio nekadašnjeg izazivača Džonsa, Tijaga Santosa, a borbu pre toga je Entonija Smita uništio lou kikovima, čak toliko da je Smit hodao na štakama nakon tog meča.

UFC SPEKTAKL U FINIKSU: Oliveira oduvao Gejčija i postao šampion bez pojasa, viđen i nokaut godine (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vaso Bakočević otvorio nove prostorije Fight Company-ja

Postavi odgovor