Srbija protiv svetskih šampiona počinje SP u Fukuoki

Srbija utakmicom protiv Španije startuje Svetsko prvenstvo u vaterpolu u Fukuoki.

“Furija”, objektivno najjača selekcija od smene generacije u redovima “Delfina” i upravo u kvalitetu ali i iskustvu leži njihova prednost.

Ipak, rezultati iz prošlosti, iako se “ne živi od stare slave” idu na ruku Srbiji.

Od 2006. godine nekoliko sjajnih utakmica odigrale su ove dve selekcije od kojih se izdvajaju finale SP u RImu 2009. godine, finale EP u Barseloni 2018. godine kao i polufinale Olimpijskih igara u Tokiju 2021 – u njima je slavila Srbija.

Ipak, u poslednje vreme Španija je uspešniji rival pa je tako na primer slavila na SP u Gvangdžuu 2019. EP u Budimpešti 2020. godine.

Sada izabranici Uroša Stevanovića dolaze na prvenstvo sa sedmoricom igrača koji će po prvi put igrati na najvećoj svetskoh smotri.

Od “zlatnih” iz Tokija tu su Mitrović, Ranđelović, Laziž, Rašović i Jakšić, dok nema Dušana Mandića koji je ovo leto uzeo slobodno zbog dešavanja u Novom Beogradu.

“Naš start je protiv prvog favorita u grupi. Španci godinama igraju zajedno. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je jako bitna,pobeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja. Isto je važno da odigramo najbolje što možemo i u dobrom raspoloženju nastavimo takmičenje”, rekao je iskusni golman Mitrović.

Kapiten Srbije Jaksiš veruje da Srbija može do medalje.

“Vidim da mnogi ne veruju ali su naše ambicije uvek iste. Idemo da budemo najbolji, da osvojimo medalju. Ogroman je motiv, želja da se u svakoj utakmici da maksimum. Ako budemo igrali kako znamo mi ćemo se pitati za ishod utakmice. Nema šta da se priča oko Španije. Rezultati i igre govore sve, prvi su favorit. Ali u bazenu to ništa ne znači. Svako ima svoje adute a ponavljam u svaki meč ulazimo da samo sve od sebe i naravno da pobedimo”.

Osim Španije, Srbija se nalazi u grupi i sa Crnom Gorom i Južnom Afrikom.

Utakmica je na programu u 13.30 časova uz prenos na RTS 1.

Bonus video:

3 Komentara

    Nisu dobro počeli ali mogu da ih stignu i okrenu

    Prva pa odmah najteža utakmica naravno da je sad protiv njih igrati jako tesko ali postoje šanse za pozitivan rezultat

    Neka je srecno nasim delfinima da se vrate na stari put uspeha i slave!!

Postavi odgovor