Srbija u Podgorici "juri" vizu za Los Anđeles

Vaterpolisti Srbije u Podgorici počinju borbu za plasman na finalni turnir Svetskog kupa.

Na kvalifikacionom turniru koji se igra od utorka do nedelje “Delfini” se bore za plasman na završni turnir u Los Anđelesu na kojem će se naći tri najbolje plasirane ekipe iz Podgorice.

Finalisti završnog turnira takođe će izboriti direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje se igra u Dohi.

Srbija u prvom kolu igra protiv Australije (15.30), u drugom protiv Grčke (petak oko 19.30) dok se u trećem sastaju sa domaćinom, Crnom Gorom u subotu od 19.30.

U četvrtom kolu izabranike Uroša Stevanovića očekuje okršaj sa Španijom u nedelju, dok se u poslednjem kolu sastaju sa Gruzijom.

“Cilj je jasan, da budemo među prve tri selekcije kako bi se plasirali na završni turnir u Los Anđelesu, odakle dve reprezentacije idu direktno na SP u Dohi”, istakao je selektor Uroš Stevanović.

Prvi rival je Australija.

“Idemo iz utakmice u utakmicu. Mislim da je ekipa realno nova, tri dana smo sami trenirali i dva dana sparingovali sa Gruzijom. Polako se uigravamo, dogovaramo za neke taktičke zamisli, ali sigurno je da nije bilo dovoljno vremena da bi to izgledalo kako treba. Najbitnije je da u svakoj utakmici napravim jedan iskorak napred”, podvlači mladi selektor i dodaje:

“Posle meča sa Australijom imamo dan odmora, a onda nas očekuje tri utakmice sa redom, sa Grčkom, Crnom Gorom i Španijom. Stvarno ubitačan ritam, videćemo kako ćemo to izdržati, kako ćemo izgledati, ali gledamo samo sebe. Nova ekipa, ima potencijala, iskoristićemo svaki trening i utakmicu da bismo bili bolji”.

Druga grupa u istom terminu igra se u Zagrebu, gde učestvuju Hrvatska, Italija, Mađarska, Franciska, SAD i Japan.

Na F8 u Los Anđelesu igraće po tri selekcije iz Podgorice i Zagreba, i dva iz Divizije 2, koja se igra prve nedelje maja u Berlinu.

Bonus video:

3 Komentara

    Nadam se da će ostvariti uspeh koji žele

    Čeka ih ubitačan ritam i jaki protivnici, želim im sve najbolje

    Jako težak zadatak imaju ali verujem u ovaj tim i mislim da mogu do pozitivnog rezultata svakako

Postavi odgovor