Drama u Kanzasu: Poznati učesnici Superboula (VIDEO)

Ekipe Kanzas Siti Čifsa i Filadelfija Iglsa igraće u ovogodišnjem Superboulu NFL lige pošto su savladale Sinsinati Bengalse, odnosno San Francisko Fortinajnerse.

Čifsi su u finalu Američke fudbalske konferencije na svom terenu pobedili Bengalse sa 23:20, dok su Iglsi osvojili Nacionalnu fudbalsku konferenciju slavivši na domaćem terenu protiv San Franciska sa ubedljivih 31:7.

Kanzas Siti je konačno uspeo da dobije Bengalse posle tri uzastopna poraza i tako im se revanšira za poraz u prošlogodišnjem finalu konferencije.

Do pobede u uzbudljivom meču, Čifsi su stigli fild golom Harisona Batkera sa 45 jardi tri sekunde pre kraja meča, a nakon što je Džozef Osai napravio veliku grešku i gurnuo Patrika Mahomsa što su sudije kaznile sa 15 jardi.

Mahoms, koji je imao problema sa skočnim zglobom, bacio je 326 jardi i dva tačdauna, dok je kvoterbek Sinsinatija Džo Burou bacio jedan tačdaun i 270 jardi, ali je pet puta sekovan.

Iglsi su se posle pet godina vratili u Superboul, a do borbe za trofej Vinsa Lombardija stigli bez velike drame pošto su pobedili San Francisko sa 31:7.

Fortinajnersi su vrlo brzo ostali bez kvoterbeka Broka Purdija zbog povrede lakta, a potom i bez njegove prve zamene Džoša Džonsona zbog potresa mozga. Purdi se kasnije vratio na teren, ali je San Francisko oslonio se na trčanje, što nije donelo nikakav rezultat.

Nesreća San Franciska sa kvoterbekovima na ovom meču je na kraju bila prevelika za prevazilaženje pa su doživeli prvi poraz posle 12 vezanih pobeda.

Na drugoj strani, Džejlen Hurts je imao 15 uspešnih pasova iz 25 pokušaja za 121 jard, a takođe je istrčao jedan tačdaun.

Superboul je zakazan za 12. februar u Glendejlu, u Arizoni.

(Izvor: Beta)

NBA: Pobede Klivlenda, Memfisa i Milvokija – brutalna partija Janisa! (VIDEO)

BONUS VIDEO:

 

4 Komentara

  Iglsi su prejako mislim da nema niko sanse protiv njih i u prošloj tekmi su pokazali koliko su moćni na terenu

  Odgovori

  Kako su Iglsi oduvali ove,bilo me sramota i da gledam a mogu da zamislim tek kako je njima bilo

  Odgovori

  U mojoj okolini niko ne prati američki fudbal pa ja pretežno gledam samo prenos super boula, i jedva čekam da vidim ko će biti pobednik

  Odgovori

  Sa nestrpljenjem čekam spektakl 12. februara

  Odgovori

Postavi odgovor