"Ne možete da razmišljate samo o Đokoviću ili Nadalu, ima tu dosta mladih igrača"

Legendarni teniser Bjorn Borg je govorio o trenutnom rosteru igrača u Belom sportu i istakao da mediji treba da posvete veću pažnju mladim igračima.

Borg je naveo Karlosa Alkarasa, ali i ostale mlade tenisere kao dostojne izazivače za teniski tron, Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

“Alkaras, osvojio je US open, ali mislim da još mora da dokaže da je dobar. Mož da igra zaista dobar tenis, sviđa mi se šta daje tenisu. Onda imate Cicipasa i Zvereva, koji je se povredio na Rolan Garosu”, rekao je Borg i dodao:

“Pred vama je toliko dobrih igrača. Moram da pričam i o Amerikancima, Tijafou i Fricu, moram da ih pomenem, ali govorim i o Evropi, ja sam Evropljanin”.

Borg smatra da važno da mediji sada prebace fokus sa Đokovića i Nadala, na mlade igrače.

“Mislim da dolazi još mnogo mladih igrača koji će igrati protiv Nadala, Đokovića, Marija i ostalih. Vidite nova imena, ali sada je važno da mediji promovišu te nove igrače koji dolaze, jer ne možete da razmišljate samo o Đokoviću ili Nadalu. Mediji bi trebalo da promovišu tenis i te igrače, to je veoma važno”, dodao je on.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

2 Komentara

    Slažem se sa Borgom a takođe je i Novak prošle godine u nekom intervjuu rekao kako stiže fantastična generacija mladih tenisera koji će ga danas sutra skinuti sa trona

    Odgovori

    Dok se oni pitaju još uvek tesko da će ko od mladjih izaći u prvi plan to je sigurno ..kad oni završe svoje trazice ma mladji igrači vrh ATP liste i osvajati turnire

    Odgovori

Postavi odgovor