Ostoja Mijailović: Srbija da ima dva mesta u Evroligi, najveći problem pitanje odnosa Zvezde i Partizana

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović u intervjuu za klupsku televiziju dotakao se brojnih tema u vezi sa funcionisanjem kluba, tekućom sezonom, odnosa sa Crvenom Zvezdnom Meridianbet kao i budućnsoti kluba u Evroligi.

Partizan se nalazi na odličnom putu da obezbedi TOP 8 Evrolige. Kako trenutno stoje stvari crno-belima nedostaju još dve pobede da i matematički obezbede plejof.

“Još uvek nije vreme da se podvuče crta, sezona je u punom jeku. Sezona je kvalitetno završena kad su došli trofeji, kad smo ispunili krajnje ciljeve. Za sad to poprilično dobro izgleda. Pre svega sam zadovoljan rezultatima koje smo postigli u Evroligi, a samim tim i ABA lige. Mi nikada bolje nismo stajali na poziciji da imamo pobeđenu utakmicu više od drugoplasirane Crvene zvezde.Imamo fantastičnu priliku da završimo sezonu kao prvi sa našom najvećom vrednosti koju imamo u klubu. To jesu naši navijači. Grobari su se probudili širom sveta, ne samo u Srbiji.Vidite ko sve dolazi na naše utakmice i kako te utakmice izgledaju”, rekao je Mijailović i dodao:

“Ne mislim da u Evroligi imamo povlašćeni satus. Evroliga je evropsko takmičenje imaju veliku širinu. Lični interes klubova vlasnika je da liga bude pedantno čista i posećena. Oni su na Partizan gledali kao na organizaciju prošlosti. Mi ni sa jednim klubom u Evropi nemamo loše odnose, računajući i komšijski klub našeg gradskog rivala. Ja se trudim ove sezone da ih što manje spominjem”.

Najbolje kvote za sve sportove samo na Meridianbet.rs

Dotakao se i načina dovođenja pojačanja.

“Potiče sve od trenera. Trener pravi ekipu, treba da kaže koji profil igrača mu odgovara. Sportski direktor je dužan da za taj profil igrača istraži celokupno sportsko tržište. Da pogleda ko ima ugovore, kad kome ističu ugovori. Pod kojim uslovima ko može da dođe. Trener sa stručnim štabom pravi detaljnu analizu karakteristika igrača. On sklapa mozaik i idemo igrača po igrača. Kada se trener odluči za nekog igrača tu se ja uključujem da se to pitanje uklopi u naš mogući budžet”.

Istakao je da klub gaji korektne odnose prema državi i pozvao navijače da je ne vređaju. Takođe, na indirektan način govorio je i od predsedniku Crvene zvezde Meridianbet, Nebojši Čoviću i odnosa navijača prema njegovoj porodici.

“Nije istina da smo finansirani sto posto od države, istina je da držva pomaže i nas i sotale klubove. Želim da negujem korektne odnose i da stalno edukujem publiku da navija za naš klub, da bodri naš klub. Govorim o nekim ljudima koji ne dolaze na utakmice i koji nisu bili na našim utakmicama koji su predmet vređanja. Da li su to nečije žene, kao čovek koji je tako vaspitan nisam na loše stvari odgovarao uvredom”, rekao je Mijailović.

Smatra da je pitanje igranja oba srpska kluba u Evroligi najvažnije pitanje srpske košarke.

“To je najveći problem, pitanje odnosa Partizana i Crvene zvezde. Srbija ima dva velika kluba. Jedan je Partizan, klupski trofejniji klub. I imate Crvenu zvezdu koja je takođe veliki klub koji ima svoju istoriju. To je jedino pitanje koje će biti na stolu, kako rešiti pitanje odnosa Partizana i Crvene zvezde. Ako se Evroliga širi na 24 kluba, ja sam siguran da ima mesta za Partizan i Crvenu zvezdu. Mislim da bi se time zadovoljila srpska javnost. Ne možemo da se razdvajamo na boje. Interes je srspke košarke da imamo dva mesta u Evroligi što smo ove godine i pokazali”, zaključio je Mijailović za TV Partizan.

Bonus video:

Postavi odgovor