Alkaras: Važno je imati najboljeg na planeti na svim događajima

Šampion Indijan Velsa, Karlos Alkaras je govorio o izostanku Novaka Đokovića sa turnira u SAD.

Novak je zbog vakcinalnog statusa propustio prvi masters u godini, koji je momak iz Mursije osvojio.

Sa druge strane, Alkaras je mogao samo da posmatra kako srpski as podiže pehar Australijan opena na početku godine, jer nije mogao da učestvuje na tom turniru zbog povrede.

“Bilo je teško što nisam mogao da se takmičim u Melburnu jer je to Grend slem koji sam zaista želeo da igram i mislio sam da imam šanse da postanem šampion. Ono što se dogodilo me je navelo da shvatim da postoje stvari koje ne radim dobro, učim iz toga. Možete da provedete dva ili tri sata trenirajući, ali je isto tako važno da vodite računa o sebi van terena, da se odmorite, dobro jedete, uzimate zdrave suplemente, ne gubite rutinu”, rekao je Alkaras za “New York Times“.

Meridian ima najbolje kvote

Osvrnuo se na činjenicu da se Đoković u prethodnih nekoliko godina često suočavao sa zabranama.

“Vidite, ja sam teniser, ali i veliki ljubitelj ovog sporta, tako da razumem da je veoma važno imati najboljeg na planeti na svim događajima. Niko ne želi da vidi velike tenisere kako propuštaju mečeve. Voleo bih da Đoković bude na svakom turniru, da delim svlačionicu sa njim, iskustva, učim od njega i redovno igram protiv njega”, kazao je prvi igrač sveta.

Bonus video:

3 Komentara

    Totalno je u pravu, najbolji teniseri bi trebalo da igraju sve turnire jer samo tako novi koji dođu mogu znati koliko su dobri i šta je potrebno još da uče

    Neverovatno inteligentno razmišlja mladi Španac ali toliku inteligenciju ne poseduju ljudi u državnoj upravi nekih zemalja

    Svaka mu cast tako mlad a takve stavove i razmišljanja ima da možemo samo da mu skinemo kapu …oduševio me je izlaganjem

Postavi odgovor