Nik Kirjos: Nisam tužan kad kažem da sam izgubio od najvećeg igrača svih vremena

Nik Kirjos, australijski teniser, prisetio se prošlogodišnjeg finala Vimbldona kada ga je u istom savladao Novak Đoković.

Australijanac je pružio dobar otpor srpskom teniseru, ali je na kraju pao četiri seta. Međutim, kako sam kaže na žali jer je bio poražen od “najboljeg svih vremena”.

“Bio sam kraći za tu jednu pobedu ali nisam tužan kad kažem da sam izgubio od najvećeg igrača svih vremena, jer sam mu dao dobar meč. Biće lepo ponovo kročiti na isto mesto, znam da će biti dosta medijske pažnje zbog toga. Da vidimo kako će biti”, rekao je Kirjos.

Put do finala Vimbldona bio je zaista impresivan kada je u pitanju Kirjos.

“Mislim da će mi to iskustvo iz prošle sezone pomoći, činjenica da sam već ostvario dobar rezultat ovde i da poznajem uslove na Centralnom terenu veoma dobro. Znam šta je potrebno da bih bio uspešan. Nema pritiska na meni. Znam da će ljudi reći da jednom kad postigneš rezultat, počinje u pritisak. Za mene je sasvim suprotno. Kada sam osvojio turnir i igrao dobro, sasvim je suprotno. To je kao da ste se dokazali i možete da se opustite i zabavljate se”, dodao je on.

Za kraj poručio je da je najvažnije da se igrači dobro zabavljaju na terenu.

Iskreno, ne moram ništa da dokazujem. Pobeđivao sam zaista sjajne igrače, osvajao velike turnire, igrao grend slem finale, osvojio trofej u dublu. Zato i radite ovo. Jednostavno možete da se zabavljate i uživate u svemu”, zaključio je Kirjos.

BONUS VIDEO:

3 Komentara

    U pravu je Nik, čast je izgubiti od najboljeg!

    Svidja mi se kako Kirjos razmišlja i koliko se ne opterećuje i zato mislim da će dugo trajati u svetu tenisa

    Pa kad igrate protiv mnogo boljeg od sebe i date sve od sebe pa izgubite za čim da žalite ?

Postavi odgovor