FSS uvažio predlog sa Marakane – Šta je Zvezda naumila?

3
Foto: FK Crvena zvezda

Izvršni odbor FSS je na današnjoj sednici doneo odluku o vraćanju instituta dvojne registracije, na predlog koji je podnela Crvena zvezda.

Po njemu će jedan klub moći da ima maksimalno deset fudbalera koji će moći da istovremeno nastupaju za dva kluba, uz ograničenje da najviše petorica mogu da budu angažovani iz istog kluba.

U FIFA Pravilniku o statusu i transferima, u tački tri trećeg poglavlja stoji da “igrač u isto vreme može da bude registrovan samo za jedan klub”, stručne službe Fudbalskog saveza Srbije ocenile su da u povratku starog pravila, ukinutog još pre dvadeset godina, nema ništa sporno, prenosi “Sport klub“.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Predlog vraćanja dvojne registracije podnela je Zvezda, a razlog bi mogao da bude u tome što crveno-beli imaju veliki fond igrača, među kojima je dosta stranaca i mladih, te će novi trener Barak Bahar biti na slatkim mukama prilikom sastavljanja tima.

Ali, ovako će imati priliku i da povremeno u prvom timu koristi i igrače koji su na “kaljenju”, poput onih u Grafičaru.

Nema sumnje da će time i mahom mladi igrači imati veći motiv da se dokazuju kada znaju da u svakom trenutku mogu da budu prekomandovani u najbolji tim.

Dragović o Baharovim treninzima: Gledam da ne padnem u nesvest

BONUS VIDEO:

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime