Medvedev o Đokoviću: Žao mi je...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je doživeo deža vi u polufinalu turnira u Dubaiju pošto je doživeo poraz od Danila Medvedeva.

Rus je tako trijumfovao nad Srbinom prvi putjoš od onog finala US Opena 2021. godine, kada ga je sprečio Đokovića kalendarski grend slem.

“Nisam mu te godine dozvolio da osvoji kalendarski Grend slem i žao mi je zbog toga jer bih, na neki način, voleo da on to uradi. Ipak, svaki put kad igram sa njim, ja sam takmičar, nije me briga ko je sa druge strane mreže, je li to moj najbolji prijatelj, ili najgori neprijatelj, hoću samo da pobedim”, rekao je Medvedev.

Medvedev je ranije imao priliku da trenira sa prvim reketom sveta, još kada je bio tek 480. teniser na svetu

“Volim mnoge stvari kod Novaka, bio je ljubazan prema meni još kad sam bio dečak, kada sam ga prvi put sreo, a tad sam bio 480. na svetu. Bio je uvek isti prema meni, nebitno da li sam broj jedan ili 480. na listi i jako ga poštujem zbog toga”, dodao je Medvedev.

Kaže Medvedev da nije disciplinovan baš kao i njegov srpski kolega, ali da se nada da će u budućnosti dostići taj nivo posvećenosti.

“Istina je da radim na mentalnom planu, iako sam prošle godine bio bez psihologa. Ipak, radim na tome sa trenerom. Sada je uz mene ponovo mentalni trener. Iako znam da to pomaže mnogima, te vežbe disanja, istezanje, meni se to baš i ne dopada jer nisam u stanju da dam 110 posto. Jedem slatkiše, ponekad kasno odem u kretev jer igram Plejstejšn, a vikendom prijem sa prijateljima. Zato nisam u potpunosti u tome, ali sam siguran da ću kasnije u karijeri raditi to više”, zaključio je Medvedev.

Meridian nudi najbolje kvote na sve sportove

Bonus sadržaj:

2 Komentara

    Gledali smo jako kvalitetan tenis Medvedev je zasluženo pobedio i bio bolji ..želim mu da pobedi i u finalu

    Veliki covek veliki teniser .. sve sto je rekao iskreno je rekao sigurno jer mbogo voli Novaka prijatelji su .. bolji je sad pobedio

Postavi odgovor