Meridian Mundijal: Milivoje i Dule o karijerama, derbiju i Svetskom prvenstvu!

Kao što ste već navikli, Meridian u svojoj emisiji uvek ima zanimljive goste! Ovog puta su u okviru emisije posvećene Svetskom prvenstvu sa nama bile dve legende beogradskih timova. Gosti su bili Dule Savić i Milivoje Ćirković.

Da suprotne strane Topčiderskog brda ne moraju uvek da budu u zavadi, pokazala su naša dva gosta. Mnogo međusobnog poštovanja, bez upadanja u reč i podizanja tona. Gospodski, kako i treba da bude kada pričamo o onim najvećima.

A upravo se tih vremena Dule Savić prisetio u našoj emisiji. On je fudbal igrao u neko romantičnije vreme a jedan od najboljih strelaca u istoriji Zvezde dobro se seća tih dana. Tada je tokom jednog od derbija pukla ograda na tribini.

ZVEZDA IGRA PROTIV VOŽDOVCA!

Ono što je danas nezamislivo, desilo se na toj utakmici. Publika je sišla na atletsku stazu Partizanovog stadiona i odgledala utakmicu do kraja, bez ikakvih incidenata. Danas je potpuno nezamisliv takav razvoj događaja.

Dule se prisetio i Branka Stankovića, jednog od svojih trenera u crveno-belim danima. Ambasador je bio poznat po disciplini, od igrača je zahtevao da se ponašaju po strogim pravilima a zna se da nije voleo da gubi. Upravo jednu anegdotu na njegov račun ispričao nam je nekadašnji golgeter.

https://www.youtube.com/watch?v=N48Thl-V9NY

Kada je reč o karijeri Milivoja Ćirkovića, prvo na pamet pada gol u penal seriji. Nije ih tokom karijere postigao mnogo ali su generacije Partizanovaca odrastale sećajući se tog pogotka i čuvenog uzvika ’’Ajmo Milivoje’’.

Nekadašnji desni bek je pričao o svojim iskustvima sa Ilijom Petkovićem i Lotarom Mateusom. Istakao je da mu se sviđala formacija koju je forsirao Nemac jer je u njoj igrao mnogo ofanzivnije i sa manje zadataka u odbrani.

PARTIZAN GOSTUJE U NIŠU!

Bilo je priče i o reprezentaciji, a posebno je zanimljiv bio deo u kom je Milivoje Ćirković pričao o svom (ne)odlasku iz Partizana. Nakon utakmice grupne faze Lige šampiona čelnici Olimpika iz Marseja su ostali u Beogradu zbog razgovora sa njim a saznajte zašto do transfera nije došlo.

Gosti su se raspričali a emisija je potrajala pa da vam ne bismo otkrivali baš sve detalje, najbolje je da je poslušate sami. Do Svetskog prvenstva u Rusiji je ostalo još nekoliko meseci pa je najbolje da dok slušate emisiju smišljate svoje Meridian Mundijal tikete!

IMAMO DOBITNIKE! POGLEDAJ KO SU!

Tokom ove emisije su nam gosti pomogli da saznamo imena novih putnika na Svetsko prvenstvo! U Rusiji će narednog leta biti Jovan iz Niša, Miloš iz Beograda, Vlada iz Nikšića i Milan iz Banjaluke. Karte za njih su spremne i potreban im je samo pasoš!

Postavi odgovor