NOVA BURA U ENGLESKOM FUDBALU: Griliš hteo da šutira penal?!

Posle promašaja Bukaja Sake u poslednjoj seriji penala na Evropskom prvenstvu mnogi su ustali vapeći za Džekom Grilišom. Na mnoga pitanja zašto baš on nije šutirao poslednji penal vezista Aston Vile je imao odgovor.

Zaista se očekivalo da Griliš kao jedan od iskusnijih fudbalera preuzme odgovornost pred poslednju seriju, ali je bilo veliko iznenađenje videti Saku kako prilazi lopti.

Kako je cela ostrvska javnost krenula sa salvom kritika na račun Griliša tako se on oglasio unoseći novu buru u tamošnjem fudbalu porukom da je želeo da izvede penal?!

– Rekao sam da želim da šutiram! Selektor je doneo toliko ispravnih odluka tokom turnira, a isto je uradio i u finalu. Ali neću da dozvolim da ljudi pričaju kako nisam želeo da šutiram penal, kada sam rekao da hoću – nalgasio je Griliš.

On je tako direktno prebacio lopticu u teren selektora Gereta Sautgejta koji će sada biti pod još žešćim udarom pošto je ingorisao jednog od najboljih igrača zarad tinejdžera koji se slomio pod velikim pritiskom.

Nije želeo Sautgejt preterano da ulazi u odluku oko izbora penaldžija, ali je nalgasio da snosi odgovornost kao i da će mu ovo iskustvo pomoći u budućnosti.

– Kao trener uvek učite. Sada mogu da kažem da sam učestvovao u nekim najvažnijim mečevima u svetu fudbala. Pogledaću još jednom finalnu utakmicu, pa ću onda dati konačni sud. Mnogo toga se dogodilo. Veoma je teško posle ovakvog poraza. Dali smo sve i sada smo emotivno iscrpljeni. Ali činjenica da smo pokazali kontinuitet, da smo posle polufinala Svetskog kupa igrali finale Evropskog prvenstva, znak je da idemo u pravom smeru – rekao je selektor Engleske.

Međutim, tek će sada uslediti salva pitanja (verovatno bez valjanog odgovora) zašto je Sautgejt ignorisao Griliša i ogromnu odgovornost stavio na pleća nejakog Sake…

KAD BELA TAČKA POSTANE CRNA: Ili kako je Sautgejt upropastio sve što je mogao?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: SLAVIŠA JOKANOVIĆ | Priče iz kraja #39

3 Komentara

    Biće bure i u narednom period ali mislim da im je pametnije da stave tačku na EP i da se posvete budućnosti, ipak su postigli dobar rezultat.

    Neki su hteli da šutiraju penal, neki nisu, neki su promašili bilo kako bilo završena je ta priča.

    Nema veze koliko igrač ima godina , sve su to odlični fudbaleri i penal serija je lutrija ,ko garantuje da bi Grilis pogodio iz penala? Lako je sad komentarisati

Postavi odgovor