GOTOVO: Čelsi ugovorio prvo zimsko pojačanje!

Polako nam se približava januarski prelazni rok što je idealna prilika da klubovi popune pojedine rupe. Među njima je svakako i aktuelni prvak Evrope – Čelsi.

Ono gde “plavcima” trenutno škripi je odbrana. Naime, ugovor na leto ističu čak četvorici štopera i veliko je pitanje da li će ih produžiti.

Najlakša situacija je sa 37-godišnjim Tijagom Silvom koji i dalje igra na vrhunskom nivou i spreman je da potpiše produženje na godinu dana.

I sam Tuhel insistira na ostanku Brazilca i tu ne bi trebalo da bude previše problema… Međutim, znatno komplikovanija situacija je sa ostalom trojicom.

Krenućemo od isto tako iskusnog Cezara Aspilikuete koji je takođe u godinama kada Čelsi zbog čuvenog pravila fudbalerima daje ugovore samo na po godinu dana.

čelsi-cezar aspilikueta
Aspilikueti ističe ugovor sa Čelsijem ovog leta
(FOTO: Catherine Ivill/Getty Images)

Naravno da se Špancu to ne sviđa pošto bi želeo da se duže obaveže klubu sa “Stamford Bridža”. Situaciju pomno prati Barselona koja bi da vrati desnog beka, i po potrebi štopera, u domovinu.

Navodno ni Aspilikueta nema ništa protiv povratka u Španiju, pa se zato Čelsi suočava sa realnom mogućnošću da izgubi kapitena.

Slično je i sa Antoniom Ridigerom koga juri pola Evrope. Izrastao je Nemac u jednog od najboljih defanzivaca sveta pod Tuhelom i zato nije ni čudo što ga traže Real Madrid i Bajern Minhen.

Nudi Čelsi ozbiljnu povišicu Ridigeru koji se još uvek premišlja da li da prihvati novi izazov ili da ostane u dobro poznatom okruženju.

Ni oko Andreasa Kristensena nije najjasnija situacija. Danac bi voleo da ostane, ali po uslovom da dobije veću minutažu što Tuhel ne može da mu garantuje.

antonio ridiger-čelsi
I Ridiger bi mogao da napusti Čelsi! (FOTO: REUTERS/David Klein)

Naročito sada kada je eksplodirao još jedan klupski produkt Trevor Čaloba koji je zavredeo poverenje nemačkog stratega.

Voleo bi Tuhel da mu Kristensen ostane, ali teško da će Danac odlučiti da i dalje greje klupu prvaka Evrope.

Kako je trener Čelsija uvideo da je realno da ostane bez trojice štopera na leto, rešio je da reaguje i na “Stamford Bridž” privoli Atilu Salaija!

Već smo vam pisali da je Čelsi postigao dogovor sa Fenerbahčeom oko talentovanog mađarskog štopera što je sada potvrdio i selektor Mađara, Marko Rosi.

– Mislim da će Salai u Čelsi. Prate ga jaki klubovi iz Španije, međutim, mislim da je njegov prelazak iz Fenerbahčea u Čelsi gotova stvar – rekao je selektor Mađarske.

Kao što smo vam već pisali dogovor je vredan 24.000.000 evra, a isto toliko će dobiti i Mađar u novom klubu za ugovor na šest godina koji će biti vredan tačno 4.000.000 evra.

Videćemo samo da li će to biti jedino zimsko pojačanje Tuhela…

SLUČAJ LJAJIĆ: Šta se dešava sa Srbinom u Bešiktašu?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BTS FMP Meridian slikanje!

5 Komentara

    Solidan igrac, ipak puno su ga platili…

    Nije to pravo pojacanje za Celsi… Mora to mnogo bolje

    Prevazici ce sve Celsi i pojacace tim sa novima i produziti ugovore sa onim koji to zasluzuju!!!

    Gde da se odreknu brazilca kad kida kako igra. Verujem da će barem još dva puta da mu produžavaju ugovor na po godinu dana.

    Od kako je Abramović kupio Čelsi za njih više nema zime.

Postavi odgovor