Iz Rijeke grme: Saznali smo preko Fejsbuka da nam je Dinamo odveo trenera, to nije normalno

Velika frka u komšiluku. Fudbalska Hrvatska je uzdrmana zbog prelaska trenera Sergeja Jakirovića iz Rijeke u Dinamo Zagreb zbog čega je stigla reakcija sa Rujevice.

Naime, iz Rijeke tvrde da se Dinamo u čitavom poslu ponašao veoma neprofesionalno i nekorektno kao i da su za odlazak Jakirovića saznali preko Fejsbuka?!

“Iznenađen sam, nisam očekivao da dan pre leta za Francusku ostanemo bez trenera. Saznao sam to na Dinamovom Fejsbuku, mislio da je zafrkancija. On me posle nazvao i rekao da ide. Rekao sam mu da ne smatram da je to normalno. Može čovek da ide na bolji posao i u bolji klub, ali ne može da ostavi igrače na cedilu pred utakmicu. Ovo je bilo nesportski i nekorektno. Nije ništa protivzakonito, imamo ugovor, trener ima pravo na određen broj plata, isto tako kad on nama da otkaz. Sve ima vreme i mesto, a ovo nije bilo niti vreme, niti mesto. Da smo znali unapred, da nađemo novog trenera, bilo bi regularnije, ovo niko još nije doživeo u HNL-u. Velika sramota”, grmeo je predsednik Rijeke, Damir Mišović.

On se veoma brzo nadovezao na čitavu priču porukom da je Dinamo u čitavom poslu bio veoma neprofesionalan.

“Potrebno je naglasiti neprofesionalnost Dinama. Bez prethodne uobičajne komunikacije, kontaktirao je trenera Jakirovića i na taj način prekršio uobičajne protokole u komunikaciji među klubovima, te ujedno, bez rešavanja pravnih pitanja i raskida ugovora, objavio na zvaničnim stranicama da je Sergej Jakirović novi trener”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Sam Jakirović ne mari za prozivke i ističe da je presrećan što je na klupi šampiona Hrvatske.

“Čast mi je što sam postao trener Dinama. Iznenađen sam, pomalo i šokantno, zato što sam se u dva kupao u moru, a u tri je sve već bilo gotovo. Dogodilo se sve munjevito, ali takav je fudbal danas, pitanje ponude i potražnje. Ovo je prilika koja se ne događa često, radom i rezultatima u posljednje tri godine sam je zaslužio. Nadam se da ćemo igrati dobro, napadački, da uveseljavamo sve navijače koji vole Dinamo”.

Da podsetimo da je Dinamo smenio trenera Igora Bišćana nakon ludnice u Atini i eliminacije od atinskog AEK-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Otuda će Modri morati da se presele u plej-of za Ligu Evrope gde ih čeka u četvrtak susret sa Spartom iz Praga. Sa Jakirovićem na klupi u zaista kontroverznom transferu koji je koštao 100.000 evra koliko je iznosila klauzula sjajnog trenera.

Bonus video:

3 Komentara

    Тако је то када имаш државни тим (пројекат). Познато?

    Sreća njihova pa imaju FB, inače ne bi ni saznali

    Kao da je bitno preko čega su saznali, nije im to njaveći problem

Postavi odgovor