FS Italije razmatra tužbu protiv Manćinija

Šokirani su bili u Fudbalskom savezu Italije kada su na deset meseci pre početka Evropskog prvenstva od selektora Roberta Manćinija čuli da želi da napusti klupu reprezentacije.

Još zaprepašćeniji su bili kada su shvatili da Manćini ide na klupu Saudijske Arabije i to zbog ogromnog novca koji je dobio od zemlje koja je napravila pravi bum letos.

Strasti se na Apeninima još uvek nisu smirile. Dodatno ih je raspirio predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina koji je najavio da se razmatra tužba protiv čoveka koji je doneo Azurima zvanje prvaka Evrope.

“Na sedinici smo naložili advokatima da ispitaju sve tehničke mogućnosti da se pokrene tužba protiv Manćinija kako bi Savez dobio određenu kompenzaciju”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Ono što je dodatno zanimljivo je činjenica da je Gravina sreo Manćinija u sredu uveče u Rimu i srdačno se pozdravio sa njim.

“Pozdravio sam se sa njim. Između nas postoji poštovanje i to je jedna od ključnih vrednosti kada govorimo o sportu”, rekao je prvi čovek italijanskog Saveza.

Da podsetimo da je Manćini u avgustu objavio da se povlači sa mesta selektora Italije, da bi samo nekoliko nedelja kasnije bio promovisan kao novi šef stručnog štaba reprezentacije Saudijske Arabije.

Uprkos tome što je italijanska (a i svetska) javnost ubeđena da je bivši trener Zenita, Rome i Intera otišao na Bliski istok zbog novca, Roberto je to demantovao.

Navodno je Manćini rešio da ode još i pre nego što je dobio ponudu od bogatih Arapa. Kao glavni razlog je naveo neslaganje upravo sa Gravinom i to pre svega kada se radi o stručnom štabu nacionalnog tima.

Navodno se predsednik FS Italije mešao u odabir pojedinaca preko čega Manćini nikako nije želeo da pređe. Sada ostaje da se vidi da li u zemlji prvaka Evrope mogu da dobiju neki novac zbog njegovog odlaska sa mesta selektora.

Bonus video:

7 Komentara

  Zar čovek nema pravo da menja posao, nije se obavezao da zauvek bude selektor Italijanske reprezentacije

  Odgovori

  FS Italije ne može ništa Manćiniju jer je ovaj prvo najavio povlačenje pa tek onda prihvatio ponudu Saudijaca

  Odgovori

  FSS Italija ne bira sredstva da zaustavi odlazak Mancinija u Saudijsku Arabiju!Time nece nista postici,treba da puste coveka da odigra tu partiju u svom zivotu i uzme novac i ponudu koja se ne odbija!!!!

  Odgovori

  Italijani su kivni na Mancinija,ali to je zivot,dobio je ponudu koja se ne odbija.

  Odgovori

  Saudijska Arabija se ne odbija,Mancini nije mogao da odbijr takvu ponudu.

  Odgovori

  Doneo im je pehar evropskog sampionata,treba da budu zadovoljni i da ga gledaju kao legendu.

  Odgovori

  Sta ima da ga tuze,otisao covek i to je gotova stvar.

  Odgovori

Postavi odgovor