ILIEV PUN OPTIMIZMA: Srbija može u četvrtfinale Svetskog prvenstva!

Poznat je sportski direktor Partizana Ivica Iliev kao čovek pun optimizma. Isti stav ima kada je u pitanju Partizan, kao i reprezentacija Srbije.

Ne prestaje da se priča o grupi “orlova” na Svetskom prvenstvu u Kataru, a Iliev veruje da naša selekcija može daleko da dogura.

– Izuzetno je bitno što oko reprezentacije duvaju pravi vetrovi. Svi bolje funkcionišu u takvim okolnostima. Kada je sve čisto i pravo, onda se to oseća na svim nivoima. Verujem da ćemo proći grupu, znamo da se ukrštamo sa Portugalom, jednom smo ih već pobedili, što ne bi ponovo? Mislim da imamo egal šanse da odemo i do četvrtfinala – istakao je Iliev za Informer.

On je potom i detaljno secirao naše protivnike. Da krenemo od Brazila.

– Koliko god zvuči lepo igrati protiv Brazila, kada juriš rezultat i velike stvari gledaš da ti na papiru protivnik bude lakši. To ništa ne znači, ali da je rival po meni, da šanse budu što veće za pozitivan rezultat. Imamo još Švajcarsku, mi smo bolji i kvalitetniji u odnosu na prethodni Mundijal, a oni lošiji. Tu je i Kamerun, iskreno verujem da ćemo proći grupu. Želim da budem realan i racionalan, realno je da će Brazil biti prvi, a mi drugi, ali i protiv Brazilaca treba ići na pozitivan rezultat.

Smatra sportski direktor Partizana da je za naše fudbalere bolje da se odmah na startu grupne faze susretnu sa selekcijom Brazila.

– Verujem da je bolje odmah da igramo protiv njih. Na prethodnom takmičenju smo igrali protiv Brazila na kraju i morali da se vadimo. Poenta je da će igrači biti rasterećeni, a i naš rival zna da ima još dva meča te možda budu opušteniji. Smatram da je žreb idealan po nas.

ivica iliev-sejduba suma-partizan
Iliev veruje da da Srbija može do četvrtfinala Mundijala!
(FOTO: Starsport)

Potom nam sledi Kamerun, a u poslednjem kolu, prema svim projekcijama, i odlučujući meč sa selekcijom Švajcarske za prolaz grupne faze takmičenja.

– Favoriti smo protiv Kameruna, a onda sa Švajcarskom sve da rešimo. Mada, smatram da ćemo i pre poslednjeg kola biti u boljem boložaju od njih.

Kada smo već kod Švajcaraca neizbežna tema su sva dešavanja od prošlog Svetskog prvenstva u Rusiji i svih provokacija Granita Džake i Đerdana Šaćirija.

– To je već daleka prošlost, time se više bave navijači nego igrači. Druge su okolnosti, druga ekipa, drugi trener. Sve je drugačije, na mnogo višem nivou. Oseća se sloga, priča koja nosi srpski fudbal poslednjih godinu ili dve.

Prema Ilievu, prvi favoriti za trofej su selekcije Francuske i našeg rivala u grupnoj fazi takmičenja – Brazila.

– Uvek se vrte iste ekipe. Mislim da će o tituli ponovo odlučivati Brazil i Francuska. Ne očekujem previše od Španije. Englezi uvek najavljuju kao da nešto mogu, a na kraju ništa. Nemačka je uvek prvi vrhu, ali ne verujem da oni i Portugalci mogu do vrha – zaključio je Iliev.

NE PROPUSTITE PRILIKU DA ODETE NA MUNDIJAL: Uz Ligu šampiona IGRAJTE ZA KATAR!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Meridian analizira žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru | Sport Fokus Podcast EP42

3 Komentara

  Optimizam je tu samo da se izlazi pred medije 😛

  Odgovori

  Prvo da prodjemo grupu pa onda polako. Ja sam siguran u jedno a to je da će da ostave nasi srce na teren.

  Odgovori

  Sve zavisi kako se postavimo i kako krenemo put kroz grupu.

  Odgovori

Postavi odgovor