"Agentopoli": Otkrivena nova afera Juventusa - menadžerima isplaćivan novac bez osnova

U ogromnim je finansijskim problemima Juventus. Kriza izazvana koronavirusom je umnogome uticala da slavni klub prolazi kroz jedan od najtežih perioda u istoriji kluba. Pokrenuta je istraga protiv torinskog giganta na šta je bačeno novo svetlo.

Otkriveno je da je Juventus mimo zakona dogovorio sa Kristijanom Ronaldom isplatu 20.000.000 evra iako se Portugalac na papiru odrekao tog novca.

I nije sporan ugovor samo Ronalda, već i mnogih drugih fudbalera koji su se po sličnom principu odricali novca, a potom potpisivali privatne ugovore sa klubom koji se obavezao da dogovoreni novac – isplati.

Povrh toga, nečasne radnje su otkrivene i sa transferima. Najočigledniji primer je onaj kada je izvršena trampa sa Barselonom u kojoj je Miralem Pjanić otišao u Španiju, a Artur Melo u Italiju. Cena Brazilca u tom poslu je procenjena na čak 76.000.000 evra što je daleko od realnosti.

A ni to nije sve. Novo svetlo je bačeno na mutne poslove Stare dame. Ovoga puta su na redu isplate agentima koji su dobijali novac za poslove koje nisu ni obavljali?!

Za transfere određenih igrača su finansijske naknade dobijali menadžeri Davide Lipi, Vinćenco Morabito, Tulio Tinti, Mikaele Fioravanti, Đuzepe Galji i Gabrijele Đufrida.

Juventus je pomenute ljude u ugovorima zaveo kao posrednike iako oni nisu imali nikakvu ulogu u tim dogovorima, otkriveno je u aferi koja je nazvana “Agentopoli”.

Komisija za sportske agente (CAS) u Italiji je danas dala rok agentima da se izjasne o pomenutim optužbama koje su veoma ozbiljne.

Navodno ima indicija da to nije sve od nečasnih radnja Juventusa. U okviru istrage Prizma mnogo toga je otkriveno u papirima slavnog kluba koji je zaista radio svašta nešto sumnjivo što bi tek moglo da ispliva na površinu.

Ono što je izvesno je da istraga protiv Juventusa, zbog obimnosti iste, neće biti završena pre 2025. godine kada se i očekuje konačna kazna za klub iz Torina.

Da podsetimo i da su zbog otkrivanja afere ostavke podneli čelni ljudi predvođeni Andreom Anjelijem i sportskim direktorom Pavelom Nedvedom.

I njih takođe čekaju konačne kazne. Finansijsko stanje u koje su uveli Juventus je zaista katastrofalno…

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Bonus video:

4 Komentara

  Juventus je zadnjih godina fabrika afera po raznim osnovama….jedna sustize drugu,,,,

  Odgovori

  Juventus je poznato malverzacijama tako da me ovo uopste nećudoredno pd njih

  Odgovori

  Kad jednom zagrebeš po površini finansija nekog fudbalskog kluba to je kao da otvaraš Pandorinu kutiju i mislim da tako posluje svaki klub u Evropi ali samo neke provale

  Odgovori

  Au ove italijanske komisije su se baš navrzle na Juventus, kao da im je neko platio da ga unište

  Odgovori

Postavi odgovor