FSS ima rok do ponedeljka: Novi detalji oko slučaja Kolubare

Poprilično kontroverzan slučaj Kolubare nije ni blizu rešenja. Saga se nastavlja sve do konačne presude Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), ali su se danas pojavili novi detalji.

Kako prenosi Sport klub, Srpska kuća fudbala do ponedeljka moraće da se izjasni o daljim koracima pred Sudom za sportsku arbitražu, u očekivanju konačne odluke, 21. jula.

Za sada nema dogovora između predstavnika FSS-a i advokatskog tima Kolubare koji su prethodnih dana pokušavali da pronađu kompromis.

Najverovatnije je da će sredinom naredne nedelje, biti preduzeti i konkretni napori da se konačno definiše prihvatljivo rešenje i utvrdi sastav Super lige Srbije za narednu sezonu. I dalje su u opticaju dva scenarija.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Prema prvom, postoji šansa nove odluke, povoljne po Kolubaru, pred organima FSS. U tom slučaju, postojeća, o oduzimanju devet bodova, morala bi da bude poništena i potom utvrđena konačna. Slučaj tada ne bi ni došao do institucije u Lozani.

Takođe, postoji opcija da Kolubara ostane u Super ligi i da bismo u narednoj sezoni imali 17 učesnika. Tada bi se navodno, igrala liga u dva kruga…

Dodatni problem je što kakva promena sistema takmičenja nije u skladu sa zakonom i ne bi tako lako smela da dobije “zeleno svetlo”.

Drugi scenario, rešenje spora pred Sudom u Lozani, uveo bi FSS u dodatnu neizvesnost. Praktično, do 21. jula i konačne odluke arbitraže, finalne instance u složenom slučaju, ne bi se znao sastav lige za narednu sezonu.

Automatski, start šampionata morao bi da bude pomeren. A, to već nikome ne bi pogodovalo. Fudbalskom savezu Srbije ponajmanje. Mnogo toga bi trebalo da bude jasnije već naredne nedelje.

Bonus video:

Postavi odgovor