KUP AFRIČKIH NACIJA KAO NIJEDAN DO SADA: Ludi sudija, pogrešna himna i dolazak u čamcu?! (VIDEO)

Ovogodišnji Kup afričkih nacija će definitivno biti više upamćen po bizarnostima nego po dobrom fudbalu. Iako smo navikli da je afrički fudbal malo “nekonvencijalan”, ovogodišnje takmičenje u Kamerunu je zaista prešlo sve granice.

Činjenica je da od dobrog fudbala na ovom turniru nismo puno toga videli. Sijaset utakmica je okončan rezultatom 1:0 ili 0:0.

Čak šta više, nakon prve runde takmičenja prosek golova je bio tačno jedan po meč?! Tek u kasnijim rundama smo konačno viđali i utakmice sa više golova.

Fudbal zaista nije bio na nekom vrhunskom nivou, ali je zato bizarnosti i čudnih stvari bilo – na sve strane.

Da krenemo od one koja se desila i pre samog početka takmičenja kada je reprezentacija Sijere Leonea u Kamerun stigla – čamcem?!

Nije tamošnji Savez imao novca da fudbalere pošalje avionom u Kamerun pa je moralo da se pribegne alternativi koja je za pojmove modernog fudbala nepojmljiva.

Sa bizarnostima se nastavilo i na meču između Tunisa i Malija kada je u prvom planu bio sudija iz Zambije, Đani Sikavze.

On je najpre u 86. minutu meča svirao kraj utakmice?! Ceo stadion i ogroman broj ljubitelja fudbala, kao i sami igrači na terenu su bili šokirani postupkom glavnog arbitra utakmice.

Kada je uvideo “grešku”, Sikavze se primirio samo na minut pre nego što je dodelio crveni karton El Bilalu Tureu iz Malija.

Ni to nije bilo sve od neverovatnog sudije koji je potom svirao kraj meča i u 89. minutu?! Zaista neverovatno šta je sve radio arbitar iz Zambije na tom duelu…

Malo je reći da je postao glavna zvezda na internetu koji mu nije oprostio neke kardinalne greške koje teško da možemo videti i na amaterskom nivou fudbala, a ne na glavnoj sceni kakva je Kup afričkih nacija.

https://twitter.com/PunchlineAfric_/status/1481283424618958848

Inače je Sikavze bio na naslovnim stranama medija i pre nekoliko godina zbog optužbi za korupciju kada je navodno primio veću količinu novca da namesti meč u afričkoj Ligi šampiona.

Bio je Zambijac i suspendovan, ali ga to nije sprečilo da nastavi da se bavi sudijskim poslom. Očigledno, neuspešno…

– Označio je kraj utakmice i rekao nam da odemo u svlačionice. Igrači su već bili u “ledenim kadama” kada im je rečeno da se vrate na teren. Za 30 godina u ovom poslu, nisam doživeo ništa slično – rekao je selektor Tunisa, Monder Kebajer.

Posle je izašla i “odbrana” sudije Sikavzea gde je istaknuto da je došao u zabunu zbog toplotnog udara koji je dobio pošto je tokom utakmice bila temperatura od čak 34 stepena.

– Sudija je doživeo toplotni udar i patio je od velike dehidratacije i zbog toga je izgubio fokus, nakon meča je primljen u bolnicu. Izgubio je pojam o vremenu u 80. minutu i zbog toga je svirao kraj u 85. minutu. Asistent mu je skrenuo pažnju i on je igrače vratio na teren. Kada je nastupila cela kriza i kada je objektivno izgubljena kontrola nad utakmicom, trebalo je da vođenje preuzme četvrti sudija, ali jedan od timova je odbio da nastavi meč – rekao je prvi čovek sudijske organizacije AFCON-a, Esam Abdel-Fatah.

Nakon što se smirila situacija sa kontroverznim zabijskim arbitrom, nekoliko sati kasnije nam je stigao i novi skandal.

Propisno se obrukao domaćin Kamerun kada fudbalerima Mauritanije nije puštena prava himna?! I to ne jednom, već iz čak pet pokušaja?! Šokirani su bili fudbaleri Mauritanije, ali nije vredelo… Potpuno neverovatne scene koje zaista ne priliče ozbiljnom nivou fudbala

https://twitter.com/Victor_Oduor_An/status/1481328676255973376

Da ne pominjemo kakvih je sve urnebesnih situacija i reakcija bilo na terenima, poput ove:

Zaista šokantan potez golmana Obale Slonovače Badrija Alija Sangare koji se tom prilikom i povredio pa je na gol morao da stane štoper Erik Bajli…

A da se prisetimo i neverovatnog promašaja reprezentativca Gvineje Bisao, Pelea. Ovde reče nisu potrebne:

Bizarnostima na Kupu afričkih nacija zaista nema kraja, a tek je grupna faza pri kraju. Pitanje je šta će se sve još desiti do kraja takmičenja u Kamerunu…

UŽIVO TRANSFERI: Konte želi Traorea, Pablo Mari napušta Arsenal

OBAVEZNO POGLEDAJTE: GDE SU FUDBALERI KOJI SU OSVOJILI POSLEDNJU LIGU ŠAMPIONA REALU 2018. GODINE @Beki

6 Komentara

  Dobro je sto su bile samo takve “bizarnosti” Imali su oni i ranije upade publike sa pucanjem na teren i sl…

  Odgovori

  Ova Afrika je komedija u fudbalu, velika komedija

  Odgovori

  Hahaha KAN je sve zanimljiviji i zanimljiviji

  Odgovori

  Šta ih briga da li su došli čamcem ili avionom, jeste druga opcija brža, udobnija itd. i sl. ali bitno je da su došli da učestvuju na Kupu.

  Odgovori

  Tolike milijarde im kroz dijamante iznose iz države a njima ništa! 🤬

  Ovo nikada nigde nisam video , šta se ovde dešava ovo je šou program 😂😂😂

  Odgovori

Postavi odgovor