Gotovo: Verati otišao u Katar, PSŽ zaradio četvorostruko

Kada je Pari Sen Žermen pre 11 godina doveo mladog i talentovanog Marka Veratija iz Peskare nisu u klubu ni sanjali da će dovesti simbol jednog vremena i istinsku legendu kluba. Legendu koja je danas ugovorila odlazak u Katar.

Ono što se nedeljama najavljivalo konačno je danas i završeno. Verati je dogovorio i poslednje detalje i postaće novi vezista katarskog Al Arabija!

Kako je i PSŽ i Al Arabi pod kontrolom katarske države, transfer i jeste zaveden na ogromnu sumu kako bi Sveci mogli da “ispeglaju” knjige.

Zaradio je PSŽ čak četiri puta više u odnosu na sumu uloženu pre 11 godina (12.000.000 evra) i na račun će primiti čak 45.000.000 evra plus 5.000.000 evra na ime bonusa.

Radi se o lako ostvarivim uslovima, pa gotovo da nema nikakve sumnje i da će tih dodatnih 5.000.000 evra leći, pre ili kasnije, na račun šampiona Francuske.

Dolaskom novog trenera Luisa Enrikea nije bilo mesta za Veratija koji se pomirio sa tom odlukom i počeo da traži novi klub. Na kraju Katar gde će verovatno potpisati ugovor karijere.

A kolika je legenda kluba Verati najbolje govori činjenica da je sa Pari Sen Žermenom devet titula šampiona Francuske, devet Superkupova Francuske, šest kupova Francuske, šest Liga kupova Francuske, odigrao je 416 utakmica…

Radi se o čoveku koji je osvojio najviše titula ne samo u Pari Sen Žermenu, već i u istoriji francuskog ligaškog fudbala.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Bonus video:

2 Komentara

    Zar je dozvoljeno prodavati igrača iz kluba u klub kad su vlasnici isti i to po sumama koje su namerno nacifrane da bi se peglale finansijske knjige?

    Čudi me kako tako dobar igrač kao Verati nema mesta u timu zbog trenera Luisa Enrikea

Postavi odgovor