Turci otpustili Kunca, Montela potpisuje na tri godine

Kao što smo vam ranije pisali, sada je i obelodanjeno. Turska je otpustila doskorašnjeg selektora Štefana Kunca i na njegovo mesto dolazi Vinćenco Montela.

Zahvalio se danas FS Turske Kuncu na svemu što je uradio, međutim procenjeno je da bolje da dođe do promene na klupi u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Posle svih uzetih okolnosti u obzir i sastanka sa Štefanom Kuncom, dogovoreno je da sporazumno raskinemo ugovor sa doskorašnjim selektorom. Želimo da se zahvalimo gospodinu Kuncu na dobroj volji i profesionalizmu u obavljanju posla. Zahvaljujemo mu se na doprinosu i želimo mu puno sreće u nastavku karijere”, stoji u saopštenju turskog Saveza.

Kunca je ponajviše otkaza koštao nedavni remi sa Jermenijom, mada mu ostali rezultati i nisu bili toliko loši. Turska zauzima drugo mesto u kvalifikacionoj grupi sa 10 bodova, koliko ima i prva Hrvatska.

Ispod su upravo Jermenija i Vels sa po sedam bodova, a kako prve dve selekcije iz grupe idu dalje, zaista su velike šanse da Turci i izbore plasman u Nemačku.

No, do završnog turnira će ih voditi Vinćenco Montela koji će, prema svim najavama, uskoro biti promovisan u novog selektora i potpisati ugovor do juna 2026. godine.

Montela se FS Turske preporučio posle dobre sezone na klupi Adane sa kojom je završio kao četvrti na tabeli prošle sezone.

Ipak, rastao se sa klubom, međutim sada će preći na nivo više i prihvatiti se prvog selektorskog posla u kratkoj trenerskoj karijeri.

Bonus video:

7 Komentara

  Vec vidjeno,svako neispunjeno ocekivanje dovodi do zamene trenera ili selektora ,kao najefikasniji potez uprave koji ne mora da znaci i poboljsanje kvaliteta igre ili rezultata!

  Pa po ovoj statistici i bodovima oni več prolaze dalje, mogli su malo sačekati i dati šansu prethodnom selektoru

  Videćemo hoće li Montela biti bolji od Kunca

  Izvršili su promenu, pitanje je da li će biti bolje

  Imaju Turci velika ocekivanja od svog fudbalskog tima,a igraci velika nula.

  Turska reprezentacija ima los tim,ne moze tu ni Montela da im pomogne

  Verujem da su se Turci dobro otvorili za Montelu

Postavi odgovor