Zvezdina legenda bi na klupu engleskog kluba

Svetski i evropski šampion sa Crvenom zvezdom, bivši fudbaler i trener crveno-belih, Robert Prosinečki mogao bi da postane menadžer Portsmuta.

Hrvatski stručnjak je deo svoje igračke karijere proveo i na “Ostrvu” gde je ostavio veliki trag u Portsmutu.

Meridian ima najbolje kvote

Nekadašnji prvoligaš, sada tavori u trećem rangu engleskog fudbala, a utakmici protiv Šefild Venzdeja prisustvovao je i Prosinečki, koji je u sezoni 2001/02 odigrao 35 utakmica u dresu “Pompejaca”.

“U mojoj godini u Portsmutu navijači su me voleli, verujem da sam igrao jako dobro za njih i sjajno je vratiti se. Igrati za klub bilo je neverovatno, vrlo posebno, i sada to vidim, žive i dišu za svoj fudbalski klub. Veliki klubovi imaju ogroman broj navijača – ovo je drugačije, ali takođe deluje posebno. Portsmutovi navijači jednako su glasni, bilo da pobeđuju ili gube, vidi se da su lojalni klubu”, rekao je popularni Robi, koji ne isključuje mogućnost da jednog dana sedne i na klupu engleskog kluba:

“Često razmišljam o tome da vodim Portsmut. Naravno, ako bi ikad bilo ponude, razmislio bih o tome jer je ovo klub s dušom i dao sam 100 posto kao igrač. Bila je to lepa godina za mene kao igrača. Mogao sam odraditi još jednu godinu, ali situacija s očevom bolesti značila je da se moram vratiti.”

Prosinečki je u pomenutoj sezoni postigao devet golova, a navijači se i dalje sećaju njegovih majstorija na terenu.

“Ne idu zajedno klinci i dobar fudbal” – a, ko to kaže?

BONUS VIDEO:

 

5 Komentara

    Ima veliko iskustvo već i trebao bi da se oproba u jačoj ligi i klubu možda se dobro snadje

    Bilo bi to zanimljivo,da gledamo Robija na Ostrvu.

    Prosinecki puca na visoko,gde on da vodi tim u Engleskoj ligi

    Portsmut je nekad bio u PL,imali su sjajan tim sa Kanuom u Kranjcarom

Postavi odgovor