GOTOVO: Tuhel najavio odlazak, Ridiger već odabrao novi klub!

Izašao je juče trener Čelsija Tomas Tuhel sa objavom da će Antonio Ridiger da napusti klub na kraju sezone kao slobodan igrač, da bi nepuna 24 časa kasnije nemački štoper već pronašao novu sredinu!

Istina, nije da je bilo neočekivano pošto se već danima šuškalo da je 29-godišnji fudbaler najbliži Real Madridu sa kojim je dogovorio ugovor!

Kako javlja ugledni Fabricio Romano, dve strane su postigle dogovor za ugovor na naredne četiri godine, odnosno sve do juna 2026. godine.

U konkurenciji za dovođenje Ridigera su bili Juventus, Pari Sen Žermen i Mančester junajted, ali nijedan od ta tri tima nije uspeo da zadovoljni ambicije Nemca.

Prva dva kluba nisu bila spremna da mu daju neto platu od 12.000.000 evra godišnje. Junajted je bio spreman da ide do 10.000.000 evra, ali je Ridiger odbio “crvene đavole” iz poštovanja prema Čelsiju.

Nije tajna da je Nemac najviše želeo da ostane u Londonu, međutim kako je šampion Evrope pod sankcijama nije mogao da mu ponudi novi ugovor te Ridiger nije više želeo da odugovlači po pitanju budućnosti.

Snažni fudbaler će najverovatnije tokom maja potpisati ugovor sa Realom koji će mu doneti 7.500.000 evra godišnje uz bonus od 1.000.000 evra za svaku godinu u kojoj odigra preko 50 odsto mečeva.

Na sve to će Ridiger dobiti i čistih 10.000.000 evra bonusa za potpis pošto dolazi kao slobodan fudbaler što se svuda u svetu posebno naplaćuje.

Insisitrao je Karlo Anćeloti na Ridigeru kako bi pojačao konkurenciju na štoperskim pozicijama Davidu Alabi, Ederu Militau i Naću i na kraju dobio više nego vredno pojačanje…

KREATIVNOST BEZ GRANICA: Pelegrini dobijao poruke od navijača na neverovatan način!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:  Dejan Nedić: „Neuhvatljiv“ tandem, VAR tehnologija, Feliks Brih… | Sport Fokus Podcast EP45

6 Komentara

  Ridiger je bio VD i ide ocekivano….A Tuhel normalno da odlazi iz Celsija za koji se ne zna ciji je?????

  Realno će mu u Realu biti bolje pogotovo zbog nepovoljne situacije u Čelsiju

  Tuhel gubi konce u Čelsiju. Biće mu potrebno mnogo pojačanja da sastavi respektabilan tim.

  Potez za postovanje. U ovom trenutku Čelsi i Real Madrid ne mogu da se porede. Real su galaktikosi.

  Otisao je iz Čelsija i definitvno napravio korak napred u karijeri.

  Obezbedio se Real po pitanju štopera za 4 godine

Postavi odgovor