UEFA pokrenula postupak protiv Rumuna zbog "Kosovo je srce Srbije"

Pravi skandal je nedavno nastao kada su navijači Rumunije na meču sa tkz. Kosovom pevali i raširili transparent “Kosovo je srce Srbije” zbog čega je UEFA pokrenula postupak.

Evropska kuća fudbala je protiv naših istočnih komšija otvorila istragu po pet tačaka i to zbog: blokiranja prolaza na stadionu, paljenja vatrometa, ubacivanja objekata na teren, provokativnih poruke uvredljive prirode i rasističkog ponašanja.

Da podsetimo da je sve najpre krenulo od 18. minuta kada su rumunski navijači gađali bakljama golmana tkz. Kosova Arijaneta Murića.

Francuski sudija Vili Delažo je zbog toga prekinuo utakmicu na kojoj su bili jasno istaknuti transparenti “Kosovo je Srbija” i “Besarabija (deo Moldavije, prim.aut.) je Rumunija”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Utakmica je prekinuta na gotovo 50 minuta posle čega je nastavljena. Rumunija je bila bolja i na kraju je slavila sa 2:0.

Odmah je kapiten domaćeg tima stao pred tribinu i zamolio da se sporni transparenti uklone, ali 30.000 navijača u Bukureštu nije prestajalo da kliče sporne parole.

Ukoliko UEFA tako proceni, vrlo lako bi moglo da se desi da Rumunima za “zelenim stolom” budu oduzeta ta tri boda.

Zanimljivo je da je Rumunija nedavno kažnjena sa 15.000 evra na meču sa Belorusijom zbog “homofobičnih” pokliča.

Bonus video:

4 Komentara

    Rumunija je pokazala da je velika zemlja,zemlja koja voli Srbiju

    Treba podrzati Rumune,svim srcem uz njih.

Postavi odgovor