Predsednik Spartaka: Keržakov nije bio zahtevan, prvo nas pitao o terenima i stadionima u Srbiji

1
Foto: FK Spartak Subotica

Imao je Spartak iz Subotice ruskog trenera Andreja Černišova. Osladilo se timu sa severa zemlje rusko tržište odakle je, prilično iznenađujuće, letos doveo Andreja Keržakova.

Bez obzira na to što se kao trener još uvek nije dokazao, Keržakov je ogromno ime. Posebno u ruskom fudbalu gde uživa status legende.

Zanimalo je ruske kolege sa Sport ekspresa kako se Keržakov snalazi na klupi Spartaka i odgovore je pružio prvi čovek kluba Nikola Simović.

“Veoma sam zadovoljan rezultatima i mislim da ćemo samo napredovati kako sezona bude odmicala”, rekao je Simović i istakao da uopšte nije nervozan uprkos činjenici da je ekipa imala samo dve pobede iz uvodnih šest kola:

“Uopšte nisam bio nervozan. Klubovi u Srbiji kao i navijači su jako nestrpljivi kada su u pitanju treneri i mnogi samo čekaju kada će ih promeniti. Dajemo sve što možemo da ne budemo takav tip kluba. Trudimo se da damo maksimalno poverenje treneru kojeg angažujemo. I kada sam video situaciju – apsolutno nisam bio zabrinut”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Predsednik Spartaka dodatno pojašnjava odakle mu toliko strpljenja i vere kada je u pitanju status trenera.

“Znam da je tim u procesu formiranja. Trener i igrači su tek počeli da se upoznaju. Imali smo i mnogo novih igrača, posebno onih koji nisu stigli na početku priprema, ali sada je i to napredovalo. Razumem da je u takvim okolnostima potrebno više vremena da se sve pokrene. Za igrače – da razumeju trenerove ideje i sistem, a za trenera – da bolje razume mogućnosti igrača”, naglašava Simović.

Da se vratimo na Keržakova i činjenicu – kako su tekli pregovori?

“Ne mogu da kažem da su bili naročito teški. Saša i ja smo razgovarali o mnogim važnim temama. Jako je važno za Spartak da imamo trenera koji deli našu viziju i strategiju. Moramo da imamo mlad tim (trenutno tim iz Subotice ima prosek godina ekipe od tek 23,2 godine uz samo tri stranca, prim.aut.). Srpska liga se fokusira na razvoj i dalju prodaju mladih igrača u Evropu. Većina klubova tako popunjava budžet. Takva situacija je i kod nas i treba nam trener koji će da pomogne tim igračima da napreduju”.

Poznato je da uslovi u Super ligi Srbije nisu baš najbolji. To je bilo i prvo što je interesovalo Keražkova u pregovorima.

“Pitao nas je za stanje terena, stadiona i infrastrukture u Srbiji. Takođe je gledao veliki broj mečeva ekipe kako bi se upoznao sa kapacitetima pojedinaca i šta mogu da urade kao tim. Da bolje razume našu ligu. Ali, ne mogu da kažem da je Saša bio zahtevan. Interesovale su ga normalne stvari. Nije imao zahteve koji su nenormalni. Koliko sam razumeo, prethodno je radio na Kipru gde nije imao dobre uslove koji su neophodni za jedan profesionalni klub. Mi nismo bogat klub, ali imamo te stvari i otuda nije bilo nesporazuma sa Keržakovom”.

aleksandr keržakov
Aleksandr Keržakov
FOTO: FK Spartak Subotica

S obzirom na to da je Keržakov sa Spartakom potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje na dodatnu godinu, ruske kolege je zanimalo da li postoji neki uslov kako bi saradnja automatski bila produžena.

“Zavisi od želje obe strane na kraju sezone. Nije povezano sa ispunjenjem određenog sportskog cilja. Samo smo želeli da imamo tu opciju ukoliko sve bude prošlo kako treba i veoma smo srećni sa Keržakovom kao i on sa nama. Nadam se i da će ostati sa nama i da će se saradnja nastaviti”.

A kada smo već kod tih sportskih rezultata, Spartak ima samo jedan cilj ove sezone.

“Pre početka sezone smo postavili cilj da odemo u TOP 8, što je prema pravilima srpske lige – plej-of. Ukoliko se ukaže mogućnost da budemo još i više plasirani – pokušaćemo, ali hajde prvo da ostvarimo početan cilj pa ćemo razmišljati o narednim”, zaključio je Simović.

Bonus video:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime