Ruski hvalospevi za Babića: Sa njim Spartak može da ide samo napred

Ako ne računamo prvi gol sa premijere u Kupu Rusije, Srđan Babić se juče upisao po prvi put u listu strelaca u ruskoj ligi u dresu Spartaka iz Moskve.

I ne samo da je to ligaški prvenac srpskog reprezentativca već je i pogotkom doneo pobedu u 91. minutu i tri boda Spartaku u duelu sa Sočijem.

Puni su hvale ruski mediji za Babića. Mnogi bivši igrači su se javili da pohvale potez Spartaka koji je platio 5.000.000 evra Almeriji za transfer 27-godišnjeg štopera.

Jedan od njih je i Igor Kornejev, bivši reprezentativac Rusije i funkcioner Monaka, Zenita i praške Slavije.

“Mislim da je trener Abaskal namerno uveo Babića umesto kapitena Džikije. Čak ni Aleks Duarte nije izgledao smešno, kao što inače jeste, pored Srbina. Ukoliko Spartak bude igrao sa trojicom štopera, onda je jasno da Srđan uz Brazilca i Rusa može da bude tu. Ako se pak trener odluči za četvoricu u odbrani, Babić tu mora da ima prioritet”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Nastavio je Kornejev u sličnom tonu da hvali Babića.

“Babić je veoma dobar igrač. Teško ga je dobiti u duelu jedan na jedan, sjajno čita igru i odlično postavlja telo u duelu. Zaista je velika konkurencija u timu Spartaka na mestu štopera”, rekao je bivši ruski fudbaler.

Još jedan bivši reprezentativac Rusije je pun reči hvale na račun Babića.

“Babić se za sada pokazao kao veoma dobra kupovina Spartaka. Njegovim dovođenjem mislim da će Moskovljani da idu samo napred. Mnogi kažu da je on spor štoper, ali… On donosi rezultat, a osim toga, probajte vi da obiđete čoveka od skoro dva metra”.

Sam Babić je, uprkos pobedonosnom golu, ostao skroman posle pobede.

“Da, ta akcija je bila uvežbavana. Trener Abaskal mi je rekao da idem u kazneni prostor i imam tu slobodu. Naročito što za 90 minuta nismo uspeli da postignemo gol. Išao sam da pomognem Sobolevu pošto nije mogao sam protiv trojice protivničkih štopera. Ovo mi je drugi pogodak u dresu Spartaka, ali sam već rekao da nije važno ko daje golove dok god ekipa pobeđuje. Ne želim sebe da stavljam u prvi plan pošto je svaki igrač na terenu doprineo osvajanju tri boda”.

Hvale Rusi Babićev stil igre na šta on nastavlja da ostaje skroman.

“U Srbiji me zovu “narednik”, ali ne znam baš kako bih to objasnio na ruskom. Samo želim da budem dobar fudbaler i da napredujem u timu. Nisam čuo da novajlije u Spartaku moraju da pevaju. Barem ja to nisam radio, a i ne znam šta bih pevao pošto uglavnom slušam srpsku muziku”, zaključio je Babić.

Bonus video:

2 Komentara

    Srdjan Babic je mnogo znacajan i koristan igrac Spartaka,puno ce doprineti kvalitetu tima!!!

    Čovek koji sigurno svojim radom donosi mnogo klubu ..

Postavi odgovor