UEFA vs Superliga: Šta kažu advokati i sudovi, ko je jači?

Najveći raskol u modernoj istoriji fudbala izazvao je rat UEFA i Superlige oko otcepljenja 12 klubova. Kako sada stvari stoje, moguće je da će biti i tužbi zbog čega je zanimljivo čuti ko je tu u pravu.

Naravno, najviše se polemike vodi oko najave FIFA i UEFA da će fudbalerima koji budu igrali Superligu biti zabranjeno da učestvuju na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Danas je predsednik Superlige Florentino Perez izašao sa stavom da nikakve zabrane neće biti moguće i da se novo takmičenje dobro osiguralo.

A ako je suditi po ekspertu za sudske sporove u sportu, Marku Ortu, Superliga bi na sudu dobila parnicu protiv UEFA.

Oni imaju jakog asa u rukavu. Sud je pravi put za njih. Imaju dobre šanse da dobiju spor. Imaju dobre izglede da zaista krenu sa svojim takmičenjem – rekao je Ort.

Potvrdu tog stava dao je i Privredni sud u Madridu gde su učesnici Superlige već podneli sve neophodne papire i mere kako UEFA i FIFA ne bi mogli ni na jedan način da kazne fudbalere, trenere i zvaničnike novog takmičenja.

I ne samo to, već je sud u prestonici Španije javno objavio akt kojim se čelnici evropskog i svetskog fudbala nemaju nikakve šanse da uvedu bilo kakve vrste ograničenja za sve klubove i predstavnike klubova Superlige!

Dakle, sada je već postalo nešto jasnije. Pretnje FIFA i UEFA bi verovatno ostale samo mrtvo slovo na papiru, a superligaši su se na vreme pravno obezbedili, svesni da za svu prašinu koju su digli imaju legalnu potporu…

Nove promene u Superligi: Bajern, Roma i Sevilja rekli “ne”, Napoli hoće u novo takmičenje!

Obavezno pogledajte: Vladimir Kuzmanović: Nije budžet ono što može da napravi ekipu! | MOJ UGAO

7 Komentara

  Realno,imace manjak para i prestace im prilivi sa vecine strana.

  Nisu se sigurno osnivači Superlige upustili u nešto što nije po propisima.

  Svako to gleda iz svog ugla,ono sto je bitno je da se opet prave razdori u narodu,kao ranije rasisticki momenti.

  Pa ovo je smesno..Uefa je mnogo jaka i ovo je spor koji se mora resiti u korist UEFE.Super liga ne sme da zazivi.

  I ako ih dobiju na sudu lige nece biti, jednostavno navijaci ne podrzavaju ovo takmicenje i onda ako nema navijaca na stadionu čemu onda i liga? 🤔😂

  Bice svasta ovde do kraja… Ne podrzavam Uefa, lose rade ali tek ne podrzavam obu smenu Super ligu.

  Dovoljno je biti strucnjak za privredno odnosno korporativno pravo i znati da su fudbalski klubovi pravna lica pa samim tim jasno predvideti dalji tok afere Superliga sa pravnog aspekta!!!!

Postavi odgovor