SADA I ZVANIČNO: Đorđević je novi selektor Kine!

Spekulisalo se prethodnih dana, a sada je postalo i zvanično. Bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević novi je trener nacionalne reprezentacije Kine!

Đorđević je na mesto selektora ove azijske reprezentacije došao umesto Dua Fenga koji je na Azijskom kupu zauzeo tek osmo mesto što je najlošiji rezultat u istoriji Kine.

Razmišljali su Kinezi i nakon dužeg vremena odlučili Đorđeviću da povere klupu košarkaša A tima najmnogoljudnije zemlje na svetu.

– Velika je čast doći na mesto selektora Kine. Veliki izazov sam prihvatio sa najvećim nivoom entuzijazma što se poklapa sa mojom skromnošću i odgovornošću. Pred nama je veliki rad da bismo ostvarili najveće moguće ciljeve – napisao je Đorđević.

A upravo kada govorimo o ciljevima, prvi koji Đorđević ima je što bolji rezultat na Mundobasketu naredne godine na koji se Kina već plasirala.

Potom će probati bivši trener Fenerbahčea i Panatinaikosa da izbori i plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Inače će nekada legendarni košarkaš kao selektor Kine godišnje zarađivati 1.000.000 dolara što je znatno manje od prethodnih stranih selektora poput Panajotisa Janakisa (11.000.000 dolara) ili Jonasa Kazlauskasa (7.000.000 dolara)…

I za kraj, da notiramo da je Saša tek peti strani selektor u istoriji Kine! Pored pomenutih Janakisa i Kazlauskasa, tu funkciju od stranaca su obavljali još samo Amerikanci – Del Heris i Bob Donevald junior.

MAGIČNI LUKA: Nestvarna trojka Dončića donela novu pobedu Dalasu! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Kamerun i osvoji dres! EP28 | Meridian

5 Komentara

    Siguran sam da su tu dvojicu američkih trenera najviše platili a da je Aca najmanje plaćen ali tako se mi i kotiramo u svetu

    Sjajna i pametna odluka,puna odgovornosti,ali njegov profesionalizam ce ispuniti sva ocekivanja!!!

    Nisu Kinezi blesavo znaju šta je kvalitetan trener ,nek mu je sa srecom

    Da sam zao kao što nisam rekao bih da im je Pešić bio bolja opcija ali ne mogu da predlažem drugima ono što ne bih za nas

    Kakav potez braće Kineza, svaka im čast što su njega angažovali

Postavi odgovor