Anđela Dugalić pamti sve savete: Od Ivon za sva vremena

Te 2019, pred Evropsko prvenstvo u Zrenjaninu i Beogradu, na pripreme reprezentacije Srbije stigla je devojčica iz Čikaga. Izuzetno talentovana, draga, ali dosta povučena. Ni srpski joj nije išao baš najbolje.

Dočekana je raširenih ruku. Tada nije prošla među najboljih 12 koje su potom osvojile bronzu, ali – svejedno.

Pet godina kasnije, Anđela Dugalić više nije tako povučena. I srpski joj je mnogo bolji, osmeh još širi. U međuvremenu je postala i evropska šampionka – u Valensiji 2021. Istog leta igrala i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nažalost, povreda kolena sprečila ju je da ide na Svetsko prvenstvo 2022. Zatim je propustila celu tu godinu.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Ovog leta na pripreme reprezentacije Srbije stigla je posle sezone u NCAA, gde je u dresu UCLA odigrala 30 utakmica i imala prosek od 8,7 poena – uz procenat šuta iz igre 35,5 odsto – 6,5 skokova i 2,1 asistencije, za 23,8 minuta na terenu. Inače, UCLA je stigla i do Martovskog ludila, koje je završila u osmini finala, gde je izgubila od Luizijana stejt univerziteta.

I zato…

Dobro sam, sve je super i drago mi je što sam ovde“, počela je priču za Meridian Sport Anđela Dugalić sa priprema reprezentacije.

Osim što je dobro, da li je sa godinama dolazak u državni tim postao i nekako drugačiji, da li je sada opuštenija… Pre odgovora se zamislila. Kao da je tražila prave reči.

andjela dugalic

„Ne znam da li sam opuštenija, samo imam više iskustva. Prvi put kada sam bila ovde, sve mi je bilo veliko, ogromno, oči širom otvorene. Sve mi je bilo novo, ništa nisam znala. Sada su već prošle godine, Marina mi je sve pokazala, kao i iskusnije devojke, Tina, Ivon, Saša, Neca… pokazale su mi kako treba da se ponašam, kako treba da igram. Od A do Š. Lepa su iskustva iza mene.“

Jedan savet je posebno upamtila. I izdvojila. Ali, zamolila je da ga kaže na engleskom. Takozvano – u originalu. Jer, stigao je od Ivon Anderson.

Samo budi sigurna u sebe, u rad koji ulažeš u to. Da na kraju dana budeš najbolja verzija sebe“, rekla mi je Ivon.  

Zastala je, pa uz osmeh dodala…

Prelepe reči. I to ću uvek pamtiti“.

Pamti ih – evo već četiri godine.

„Rekla mi je to kada sam prvi put došla ovde. Ona uvek zna šta da kaže, ima prave reči. I ona, kao i sve ostale saigračice. Ali, to sam zapamtila.“

dugalic anderson

I uvek se trudi da bude to – najbolja verzija sebe. Čak i kada škljoca malenim foto-aparatom koji je nabavila kako bi sačuvala što više uspomena na još jedno leto sa reprezentacijom Srbije. Ovo je počelo već 24. maja. I potrajaće.

Iza našeg tima su dve nedelje priprema, prvo u Vršcu, pa Beogradu. Od danas su na Zlatiboru. U tradicionalnoj bazi.

„Nije baš lagano, ali je lakše nego pre. I sve ide postepeno. Prija nam taj ritam. Jedno na drugo se samo nadovezuje“, nastavila je Anđela.

Sve kako bi što spremnije dočekale Olimpijske igre. U prvoj fazi, u Lilu, Srbija će igrati protiv Kine, Portorika i Španije.

„Već smo krenuli i sa skautingom. Pripremamo se. Zato smo ovde.  Znamo šta moramo da radimo, pratimo Marinu…“

Uzbuđenje je očelo da se oseća. Nije problem ni što će u prvom delu preskočiti boravak u olimpijskom selu, pošto će košarkaški turniri – u obe kategorije – biti održani u Lilu.

„Biće drugačije, svakako“, kaže talentovani centar Srbije i uz osmeh poručuje:

Valjda Olimpijske igre ne mogu da budu obične“.

Setila se svog olimpijskog debija, te 2021. u Tokiju. Svi znamo kakve su okolnosti pratile te igre.

U Tokiju je bilo vreme pandemije Kovida. Tako da je ovo skroz u redu“, dodala je nasmejana Anđela Dugalić.

Bonus video:

3 Komentara

    Od ove devojke se mnogo ocekuje,Marina bas veruje u nju.

    Sve je lakše kad se stekne iskustvo a Anđela Dugalić je mlada osoba koja upija sva iskustva i savete i uvek se trudi da pruži svoj maksimum i da bude najbolja verzija sebe.

    U proteklim godinama je potpuno sazrela kao igrac!

Postavi odgovor