Mršav učinak Bogdanovića i Pokuševskog u ludim završnicama Atlante i Oklahome (VIDEO)

Imala je Srbija noćas prilike da vidi dvojicu srpskih igrača na NBA parketima i nijedan se nije proslavio. Niti Bogdan Bogdanović niti Aleksej Pokuševski.

Krenućemo od iskusnijeg – Bogdanovića. Iskusni košarkaš je u porazu Atlante od Čikaga (110:108) ubacio tek 13 poena uz slabe procente šuta iz igre (4/12).

Bogdanović je i na prošloj utakmici sa Orlandom upisao 10 poena i tako malo pokvario prosek nakon izlaska iz povrede kada je blistao sa partijama od 20 i više poena…

A šta tek reći za samu utakmicu koja je okončana zaista spektakularno. Obe ekipe su se smenjivale u vođstvu. Na četiri sekunde pre kraja je bilo 108:108.

Lopta je stigla do Demara Derouzena koji je promašio iz teške pozicije, ali je čitavu akciju pratio Dosunmu koji je pogodio sa zvukom sirene za pobedu i tako Bogdanovića i ekipu ostavio u neverici!

Najefikasniji u redovima Atlante bio je sjajni Tre Jang sa 34 poena i po šest skokova i asistencija, dok je Demar Derouzen predvodio Čikago sa 28 poena, šest skokova i pet asistencija.

Ništa manje dramatično nije bilo ni u okršaju Oklahome i Portlanda, a na kraju se radovala ekipa Alekseja Pokuševskog – 101:98.

Pokuševski je bio još manje učinkovit u odnosu na Bogdanovića pa je tako ubacio šest poena uz šut iz igre 2/7. Najefikasniji u redovima Oklahome je ujedno bio i čovek odluke – Šej Gildžeus Aleksander sa 27 poena.

Kanadski košarkaš je pogodio ključna slobodna bacanja na sekund pre kraja i tako doneo pobedu Tanderima koji su imali sjajno zaustavili Demijana Lilarda koji je ubacio tek 16 poena. Efikasniji od njega je bio samo Džerijan Grent sa 17 poena…

4 Komentara

    Ne tako dobro vece za naše igrace niko nije dao značajniji doprinos na terenu ali biće bolje

    Niko nije 100% savršen u svim partijama, to je sasvim ljudski da ponekad imate slabiji učinak na terenu, inače bi svi sportisti bili roboti u stvari a čak se i roboti kvare

    Svako ima prava na loš dan pa i njih dvojica

    Ne mogu sve biti savrsene i mocne partije,ni raspolozenje ni energija nisu uvek isti!!!!

Postavi odgovor