Pamtiće ovo Indijana: Pejsersi jeftino prodali pobedu, trojka Brauna spasila Boston

Sve što je bilo potrebno da bi Indijana oduzela Bostonu prednost domaćeg terena (ako to Seltiksima uopšte nešto znači s obzirom kako igraju u TD Gardenu) već u prvoj utakmici finala Istoka, jeste da Pejsersi izvedu loptu. Da je sačuvaju. Da je ne izgube drugi put u poslednjih 30 sekundi utakmice koju su već, praktično, dobili.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Ako već to nisu uspevali, ako su se očigledno već uspaničili od potencijalnog velikog trijumfa, ako je sudija pored igrača koji je izvodio loptu polako „otkucavao“ sekunde… Onda zašto Rik Karlajl nije iskoristio privilegiju NBA trenera da u tim trenucima zatraže tajm-aut!? I iskusni stručnjak se pitao to posle meča preuzevši apsolutno odgovornost za…

Poraz!

Indijana je izvela loptu, ali je ona otišla u aut od Paskala Sijakama. Seltiksi su savršeno nacrtali šut za Džejlena Brauna, iz ćoška, preko ruke Sijama, iz pada… Bila je to jedina trojka Brauna na utakmici, ali ona koja bi mogla da prelomi ovu seriju već na njenom početku. Jer, desila se 5,7 sekundi pre kraja, za produžetak i spas Seltiksa.

Tajris Haliburton je u poslednjem napadu sve zakomplikovao i Indijana nije iskoristila (ni) tu šansu.

U ekstra periodu Braun i svi drugi su se „povukli“ i uručili loptu Džejsonu Tejtumu koji je kao prva zvezda tima ubacio deset od 16 poena Bostona, između ostalog i ključnu trojku – za pobedu.

Da bi Boston preživeo ovaj meč Tejtum je morao da eksplodira u produžetku, Braun da pogodi veliku trojku (i pre toga ukrade loptu) a da Džru Holidej dođe do rekorda sezone u najvažnijem trenutku!

Pejsersi su uradili sve dobro… Samo nisu sačuvali loptu.

Boston – Indijana 133:128 (117:117)

Boston: Tejtum 36 (26-12 iz igre, 12-10 penali, 12 sk), Holidej 28 (8-4 trojke, 7 sk, 8 as), Braun 26 (20-10 iz igre, 7 sk, 5 as), Horford 15 (12-3 trojke, 3 rampe), Vajt 15 (9 as).

Indijana: Haliburton 25 (14-6 trojke, 10 as), Sijakam 24 (23-12 iz igre, 12 sk, 7 as), Tarner 23 (10 sk), Topin 15, Nesmit 14 (5 il), Mekonel 13, Nembhard 12 (7 as).

Bonus video:

6 Komentara

  Tako je kako je, ima još dosta da se igra

  Domaćin se bolje snašao u produžetku, zaslužena pobeda

  Boston ide u veliko finale,uveren sam u to

  Ili su Pejseri olako shvatili protivnika i mislili da im je pobeda u rukama ili Boston ima neku magiju u sebi da se izvuku u zadnjim sekundama!

  Skupo će ih koštati ovaj poraz imali su sve u svojim rukama i prakticno prodali sigurnu pobedu u poslednjim trenutcima ,Brown heroj

  Za sve krivim trenera pejsersa koji nije zatražio tajm-aut!!!

Postavi odgovor