Cedevita Olimpija se pojačala Amerikancem koji stiže sa Dominikane

Nije ostavila dobar utisak Cedevita Olimpija na ABA Superkupu. Ljubljančani su upisali sva tri poraza zbog čega su rešili da reaguju na tržištu i dovedu novo pojačanje.

Uprava kluba je “častila” trenera Simonea Pjaniđanija Dvejnom “DJ” Stujartom koji je stigao iz Dominikanske Republike i tima Marineros de Puerto Plata za koji je nastupao prošle sezone.

Amerikanac pokriva pozicije “jedan” i “dva”. Izašao je na NBA draft 2021. godine, međutim nije odabran od strane nijednog tima.

Potom je u priču ušao Majami Hit koji mu je ponudio dvosmerni ugovor, ali je nastupao samo za Sijuks Fols Skajfors. Dobio je i ugovor od San Antonio Sparsa za čiji tim Ostin Sparse je takođe igrao u Razvojnoj ligi.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

I Dalas ga je angžovao, međutim samo na kratko pošto je brzo dobio otkaz bez ijednog upisanog nastupa u NBA ligi.

Rešio je zato Stujart da se oproba u Dominikani, gde je završio sezonu, i evo sada Cedevita Olimpiji koja je tražila još jedno pojačanje na spoljnim pozicijama.

Stjuart je pre svega strelac i prethodne sezone je za Sijuks Fols Skajfors u proseku po utakmici beležio 21,7 poen uz 4,3 skoka i 3,7 asistencija.

Bonus video:

Postavi odgovor