Četrdesete su nove dvadesete, tipični Manu

Igrači odlaze i dolaze, ambicije kluba se menjaju, „renoviranje“ kao da ponovo stanuje u Teksasu, ali Manu Đinobili ostaje nezamenjiv. Argentinac danas puni 41 godinu, ali sve je izvesnije da ćemo ga i naredne sezone gledati u dresu San Antonija.

Tako bar otkriva njegov doskorašnji saigrač, Deni Grin.

„Sudeći po tome kako je trenirao i šta je govorio, izgleda kao da ćemo najverovatnije igrati protiv njega i ove godine. Nisam siguran u to, ali on je pod ugovorom i čini se kao da još uvek nije spreman da odustane“, poručio je novi član Toronta.

Grin je pre 10 dana, zajedno sa prvom zvezdom Sparsa Kavajom Lenardom, trejdovan u Reptorse u zamenu za Demara Derozana, Jakoba Poltla i zaštićenog pika prve runde na sledećem draftu. Međutim, uprkos velikim promenama u „AT&T Centru“, Đinobili očigledno ima dovoljno motivacije da ostane „konstanta“ koja traje već 17 godina.

Šta Zoran Paunović može da donese Crvenoj zvezdi?

Nije ga Kevin Durent bez razloga, po završetku ovogodišnje plej-of serije između Voriorsa i Sparsa, zamolio da odigra još jednu sezonu. Činjenica da je u poslednjih pet godina startovao samo na tri meča nema veze s tim koliko je Manu doprineo filozofiji Grega Popoviča, razvoju mladih košarkaša i sačuvao „šmek“ lige.

Manu gonna Manu
SAN ANTONIO,TX – APRIL 22 : Fans support Manu Ginobili #20 of the San Antonio Spurs coming back for another year in the game against the Golden State Warriors in the second half of Game Four of Round One of the 2018 NBA Playoffs at AT&T Center on April 22 , 2018 in San Antonio, Texas. (Photo by Ronald Cortes/Getty Images)

Posle sezone u kojoj je imao najbolju statistiku u sekciji košarkaša starijih od 40 godina još od Karim-Abdula Džabara, Đinobili je i u doigravanju protiv najmoćnije ekipe današnjice pokazao da klasa ne umire tako lako.

Šarmantni 57. pik iz 1999. godine karijeru ne želi da produži samo „na papiru“. To dobro zna i Pop koji mu je na komičan, ali svakako dobro prepoznatljiv način, poručio da ga želi još bar jednu sezonu u svom timu. Poslao mu je sliku na kojoj Manu „sa ustalasanom kosom zakucava preko nekoga“.

Darko Plavšić: O Vujoševiću i Bogdanu, Cirbesu i Zvezdi (VIDEO)

„Odgovorio mi je fotografijom iz perioda kada sam prvu sezonu radio kao asistent. Nisam siguran šta je to trebalo da znači, ali nešto kao ti si lud ili prestar“, otkrio je Popovič.

Tim Dankan je završio karijeru, Toni Parker je otišao u Šarlot, ali Manu Đinobili trenutno „juri medvede negde na severozapadu“ i punom parom se priprema za novu sezonu u uniformi San Antonija. Iako je tek napunio 41 godinu.

Tipični Manu.

Postavi odgovor