CSKA se ne vraća u Evroligu, Vatutin spominje Partizan: Oni teže...

Andrej Vatutin, prvi čovek moskovskog CSKA, svestan je da ruski velikan još neko vreme neće sigurno biti deo Evrolige.

Ne krije kako će ekipa doživeti velike rezove, jer finansijska situacija nije kakva je nekada bila. Nikola Milutinov i Aleksej Šved su napustili “Armejce”, a šuška se kako bi na izlazna vrata mogao da zakorači i Dejan Davidovac.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Prilikom intervjua za ruske medije, predsednik moskovskog kluba je potvrdio da povratak nije realan, a osvrnuo se na Monako i Partizan, koji, kako kaže Vatutin, teže dugorošnoj saradnji sa Evroligom.

“Ljudi moraju da shvate da su mesta ruskih timova već zauzeta u internacionalnim takmičenjima. Zbog trenutne situacije, povratak u Evroligu nije moguć. Nije moguć ni na neutralnim terenima. Uz to vidimo uspeh Monaka koji želi dugoročnu licencu, imamo i Partizan koji na svakoj utakmici ima punu dvoranu i sigurno da i oni teže dugoročnijem odnosu sa Evroligom. Kada budemo ponovo dobili priliku da igramo Evroligu moraćemo da se borimo za to mesto, da se ponovo dokazujemo. Ipak, mi kao CSKA imamo jak brend i veliki budžet”, rekao je Vatutin.

CSKA najavljuje velike promene za narednu sezonu.

“Odlazak Nikole Milutnova i Alekseja Šveda neće previše pomoći sa finansijske strane. Mi smo od korone izgubili dobar broj sponzora, taj trend se nastavio i već ove sezone su dobar procenat para potrošili kako bismo ispoštovali sve obaveze prema igračima. Zato će naredne sezone budžet biti drastično manji”.

Iako ne mogu da učestvuju u takmičenju, Moskovaljani su i dalje deo Evrolige.

“U Evroligi smo i dalje deoničari, učestvujemo u svim pregovorima, ali u ovom momentu uglavno to radimo onjaln, a ne uživo. Uprkos čudnoj situaciji i dalje komunicirano i uključeni smo u funkcionisanje takmičenja”.

Bonus video:

4 Komentara

    Nece jos dugo CSKA moci igrati za Evroligu,ali svi se nadamo da ce ovo ludilo brzo prestati!!!!

    Cska je potreban Evroligi.Ocekujem da će se zaigrati i u Moskvi najjače klupsko kosarkasko takmicenje.

    Veliki problem predstavlja za klub sto ne igra evroligu. Ja se nadam da će u beko doglesno vremem ponovo da zaigraju

    Mnogo je moskovski klub pao u svakom smislu te reci iz razloga je ne igra Evroligu.

Postavi odgovor