Doktor Radovanović: Bogdanovićeva majka htela da da krv za Borišu, dobre su šanse da se vrati na teren

9
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Kao što je to više puta isticao selektor Svetislav Pešić, doktor Dragan Radovanović je odigrao ključnu ulogu u Manili kada je u pitanju situacija sa Borišom Simanićem.

Šta se sve tačno dešavalo sa reprezentativcem Srbije, doktor Radovanović je objasnio u gostovanju na televiziji K1.

“Pet minuta nakon povređivanja, po nekim znacima sam video da je ozbiljna povreda u pitanju. Odveli smo ga odmah u bolnicu, gde zbog organizacije posla, nikako nismo mogli da brzo sprovedemo te procedure. Specijalisti nisu bili u bolnici, već mlađi lekari koji su bili na telefonu sa starijim kolegama. Insistirao sam da se odmah uradi skener, pa se utvrdilo da je u pitanju ozbiljna povreda. Oni su snimak poslali urologu koji nije bio u bolnici. Insistirao je da ga ostavimo jedan dan u bolnici i da sutradan ponovimo snimak”.

Zahvaljujući znanju i iskustvu, doktor Radovanović je bio jako uporan u pružanju pomoći Simaniću kako bi bio adekvatno zbrinut.

“Ostao sam sa Borišom tu noć u bolnici, jer sam pretpostavio da to ne može tako da bude. On je dobijao sve jače i jače bolove, davali su mu jake lekove protiv bolova, koji su veoma opasni u takvoj situaciji. Onda sam zahtevao i digli smo čitavu uzbunu da mu se ponovo uradi skener na kome se videlo da je krvarenje znatno značajnije. Lekari su se pojavili kada su videli nalaz. Vodili smo ozbiljnu borbu da prvo ponovimo snimak, a onda da oni svi dođu kako bi bio operisan na vreme. Izgubio je preko dve litre krvi, kada je urađena operacija”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Otkrio je Radovanović i da je majka Bogdana Bogdanovića prva stala u red da donira krv za saigrača njenog sina.

“U pet ujutru su nas zvali da kažu da nemaju krv, jer Boriša ima retku krvnu grupu i da bolnica ne može da je nabavi. On je A negativna krvna grupa. Onda smo celo jutro i noć jurili krv. Niko od nas nije imao tu grupu, jedino mama Bogdana Bogdanovića. Ona je žena odmah krenula sa nama da dâ krv, ali iz nekih proceduralnih razloga nije mogla. U jednom trenutku su spomenuli da su zvali Crveni krst. Pošto sam ja predsednik Crvenog Krsta u Srbiji, zvao sam odmah njihovog generalnog sekretara i u roku od dva sata smo dobili dovoljne količine krvi”.

Za kraj, ono što sve može da raduje je veoma pozitivna prognoza kada je u pitanju povratak na teren Boriše Simanića.

“Dobre su šanse da se vrati na teren. Postoji mnogo primera gde su ljudi igrali sa transplantiranim bubregom. Mislim da će Boriša moći da igra, ali treba da prođe vreme. Prvo rana mora da zaraste da bi on imao ozbiljniju fizičku aktivnost. Za to vreme dok zarasta rana, drugi bubreg će preuzeti svoju funkciju. U principu, svi naši organi funkcionišu u normalnim uslovima sa 30 odsto kapaciteta, sve ostalo je rezerva. Bubreg je još paran organ. Mislim da će se Boriša još dugo baviti košarkom. On je jedan borac, koji će sigurno uspeti da se izbori, a mi ćemo svi tu biti da mu maksimalno pomognem”, zaključio je doktor Radovanović.

Bonus video:

9 KOMENTARA

  1. Moglo je to i gore da se završi posebno jer Simanić ima retku krvnu grupu, ali eto na sreću Dr. Radovanović je učinio sve što je mogao da spasi život i zdravlje Boriše

  2. Bice dobro Borisa,toliko zrtve ,toliko borbe da se spase,iznalazenja retke krvne grupe,i sad jos transplatacija bubrega,sve su to bitke koje ce omoguciti da se taj hrabri momak vrati na teren oporavljen i snazniji za sve bitke koje mu tek dolaze!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime