Tri izraelska kluba odustala od Kupa Evrope

Makabi Tel Aviv i Hapoel Jerusalim su u Beogradu našli prebivalište za domaće utakmice u Evropi. Makabi iz Haife će ugostiti Viljareal na Kipru u Ligi Evrope. Međutim, tri izraleska tima su morala da odustanu od evropskih utakmica.

Konkretno, Bnei Hercilija, Hapoel Galil Elion i Ironi Nes Ziona su odustali od FIBA Kupa Evrope zbog toga što nisu mogli da ispune zahteve takmičenja.

Naime, tri izraelska tima su tražila da igraju utakmice u Evropa Kupu dva puta na terenima domaćina koji su to mahom odbijali.

Zbog sukoba Izraela i Palestine, tenzije su veoma visoke u pojedinim državama koji nisu želele ništa da rizikuju pa su odbile zahtev Bnei Hercilije, Hapoel Galil Eliona i Ironi Nes Zione.

Alternativa je bila da izraelske ekipe igraju na neutralnom terenu. Iako se pominjao Kipar, mnogo realnija destinacija je bila Bugarska, ali je i to odbijeno.

Na kraju je odlučeno da sva tri kluba napuste takmičenje i svi protivnici će zakazane utakmice dobijati službenim rezultatom 20:0.

Moraće izraelski timovi da sačekaju da se rat u njihovoj zemlji okonča kako bi mogli da igraju baremd domaće utakmice. Do tada, za njih neće biti zvaničnih mečeva.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Bonus video:

2 Komentara

    Jeste situacija tamo drastična ali ovo da za ta tri kluba niko nije ponudio da kod njih igraju ili da je FIBA namerno postavila standarde koji se ne mogu ispuniti mi izgleda kao bojkotovanje izraelskih klubova a to je sfera politike a ne sporta

    Šta mogu kad je ovakva situacija neki su prakticno primorani da odustanu

Postavi odgovor