Čast je biti deo čak i u porazu: Devojko, ti si nešto što nikada nije viđeno

U Olbaniju su igrali LSU iz Baton Ruža i Ajova iz Ajove Sitija. Bilo je 14.000 gledalaca.

U Portlandu, najudaljenijoj tački Amerike ka istoku, bilo je 11.000 ljudi, a takmičili su se univerziteti iz Konektikata i Los Anđelesa.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Pre tih utakmica, procena je bila da će te utakmice – posebno okršaj LSU i Ajove – gledati uživo oko osam miliona fanova!

Ovo su samo neke brojke da bismo dočarali koliko su velike, fantastične, bile utakmice faze Elitnih osam na kojem je igrala jedna od najuzbudljivijih generacija koledž igračica.

Kejtlin Klark protiv Ejndžele Rivs i Hejli Van LitPejdž Bekers protiv DžuDžu Votkins.

„Ne razmišljam o tome da ovu utakmicu možda sada gleda 15 miliona ljudi kod svojih kuća“, objasnila je Kejtlin Klark posle utakmice u kojoj je ubacila 41 poen i podelila 12 asistencija. Utakmice u kojoj se osvetila protivnicama iz LSU za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Van Lit, njena direktna protivnica na terenu koja je uhvaćena u trenutku kako sleže ramenima posle jedne od devet (!?) trojki Klark, rekla je da je „bila čast biti deo ovog trenutka“.

Ris, koja je prošle godineprovocirala Klarkposle pobede LSU,poručila je da je ovo bila noć za sva vremena iako je izgubila.

I to je sve istina. Jer je ta utakmica bila čudo. A Kim Malki, trener aktuelnog šampiona koji će prepustiti tron, posle utakmice je zagrlila Klark i uz osmeh joj nešto rekla. Posle je otkrila i šta:

“Drago mi je što odlaziš. Devojko, ti si nešto posebno. Nikada nisam videla tako nešto!”

Ovo je trener LSU poručila devojci koja će vrlo verovatno biti birana kao prvi pik na narednom VNBA draftu. Sa druge strane, Ris je ubacila 17 poena, pokupila 20 skokova, podelila četiri asistencije, udarila tri rampe… Oprostila se sa stilom.

Istovremeno, u Portlandu…

Pejdž Bekers i inače ne baš sjajni Kentaki, pobedili su čudo od deteta, Džu Džu Votkins i najbolji tim NCAA – Južnu Kaliforniju. Prošle godine prekinut je neverovatan niz i dominacija Jukona koja je trajala 14 godina, koliko je ovaj univerzitet uzastopno puta igrao na fajnal-foru. Bekers nije mogla da pomogne jer je pokidala prednji ukršteni ligament i propustila celu sezonu. Ali, sada se vratila i pokazala kakvo je čudo od igračice.

Postigla je 28 poena, uz deset skokova i šest asistencija.

Đino Oriema se kao trener Kentakija plasirao na 23. fajnal-for, a posle meča je imao momenat sa najboljom protivnicom, čudesnom devojčicom koja još neće moći u VNBA, ali prvom prilikom… Našalio se sa Votkins da bi trebalo da proba u Evropi, samo da ne bi igrala u NCAA sledeće godine.

„Bila je veoma emotivna. Plakala je, kao i svaki pravi takmičar. Ostavila je srce i dušu u ovo. Samo sam hteo da je podsetim da njen tim ne bi bio ovde da nije nje“, rekao je Oriema.

Votkins je završila sa 29 poena, ali i šutem iz igre 25-9, zbog neumorne odbrane Bekers. Međutim, Džu Džu je postala najbolji strelac među svim igračicama prve godine u istoriji NCAA, prestigla Tinu Hačinson iz sezone 1983-1984 u dresu San Dijego Stejta.

Uz sva ova imena, jedno podsećanje njihove veličine. Pejdž Bekers, Kejtlin Klark i Hejli Van Lit (kao i Kameron Brink sa Stenforda)bile su šampionke sveta u konkurenciji igračica do 19 godina, 2019. Pobedom u finalu protiv Australije 74:70. Klark je tada bila iza Bekers i Van Lit u rotaciji. Sada je porasla do samog vrha. A ove su ostale tamo.

Elitnih osam: Ajova – LSU 94:87, Konektikat – Južna Kalifornija 80:73.

Fajnal-for: Južna Karolina – NC Stejt, Ajova – Konektikat.

Bonus video:

3 Komentara

    Odlična je Klark, zaslužuje svu slavu i uspehe, vrhunska igračica, stavrno do sad ne vidjeno u ženskoj kosarci

    Ne pratim ovo, ali svakako zavidne brojke za Klark, i lepa osveta.

    Ne Pamtim da sam video da je neka košarkašica imala bolji učinak pogotovu ako se uzme u obzir koliko je težak protivnik i važnost meča , svaka joj čast pokazala je klasu

Postavi odgovor