Partizan izdao oštro saopštenje zbog odlaska Madara i prozvao Miškovu agenciju

Uzburkala se javnost nakon odlaska Jama Madara u Fenerbahče.

Izraelski plejmejker je odlučio da raskine ugovor, a čitava situacija će završiti pred BAT-om.

Partizan se povodom ovog slučaja oglasio saopštenjem, a mi vam ga prenosimo u celosti.

“KK Partizan ne prihvata jednostrani raskid ugovora od strane igrača, Jama Madara. Sve ugovorne obaveze prema igraču, klub je isplatio, kao i obaveze prema agenciji CAA sa kojom klub ima potpisan ugovor o zastupanju Jama Madara. Pravdu u ovom slučaju, Partizan će potražiti pred organima FIBA na kojem će tražiti hitan postupak. 

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Mejl upozorenja od strane Američke Agencije CAA je poslat sa mejl adrese koja nikada pre nije korišćena u komunikaciji sa klubom. Kompletan mailing sistem KK Partizan se nalazi Microsoft serveru koji ga je prepoznao kao “junk mail”. Sertifikat Microsofta je nemoguće falsifikovati i klub ima oficijalni dokaz o tome da je sporni mail završio kao “junk”.

Igrač niti u jednom momentu, niti pisano, niti usmeno, nije obavestio klub da je promenio agenciju koja ga zastupa u Evropi. KK Partizan je prvi put saznao za problem kada je na sastanku sa novom agencijom koju predstavlja Miško Ražnatović video odštampan sporni mejl i potencijalni raskid ugovora”.

Partizan pominje da bi zbog ovoga mogla da se okonča saradnja sa agencijom Beobasket.

Najbitnije u čitavoj ovoj situaciji je da je igrač Jam Madar plaćen u istom momentu kao i svi aktuelni igrači KK Partizan i da mu se ne duguje niti jedan dolar od plata, niti CAA kao agenciji koja zastupa interese igrača u Sjedinjenim Američkim Državama.

Igrač je ubeđen od strane novog agenta kako je njegov ugovor jako nepovoljan po njega jer nije imao opciju izlaska za evropski klub, već samo za NBA. KK Partizan je platio obeštećenje u dve rate njegovom matičnom klubu, Hapoelu iz Tel Aviva i potpisao je ugovor na 2+1 godinu sa opcijom od strane kluba da u leto 2023 produži saradnju.

Na kraju prethodne sezone, Partizan je svakako planirao da Madaru ponudi produžetak saradnje po poboljšanim uslovima, ali nastup igrača i njegove agencije, uz pozivanje na sporni raskid ugovora i traženje duplo većeg ugovora od aktuelnog, klub nije želeo da isprati.

Ovakvo poslovanje agencije sa kojom je klub sarađivao više od 20 godina, navodi na to da se saradnja sa Beobasketom okonča.

Stoga, ukoliko Fenerbahče ili bilo koji drugi klub žele da angažuju našeg igrača, mi smo spremni da saslušamo ponudu i pustimo ga uz obeštećenje.

U navedenom slučaju, štitićemo se svim raspoloživim pravnim sredstvima”.

Bonus video:

2 Komentara

    Gde se Miško pojavi tu se voda zatalasa!

    Znači ovde nisu čista posla! Lažno je rečeno da Partizan nije isplatio plate igračima! Videćemo kako će se ovo završiti

Postavi odgovor