Maljkovićeva ponosna: Važna pobeda, naučili smo lekciju

Igra možda nije bila za čistu peticu, ali je Srbija jako dobro izgledala na otvaranju Evropsko prvenstva. Srušena je Turska, najteži rival u grupi, što je izazvalo ponos i radost kod selektorke Marine Maljković.

Selektorka Srbije je zadovoljna premijernom pobedom i doprinosom svih 11 igračica.

“Dosta važna pobeda. Samo me raduje što smo želeli da pokažemo da je lekcija naučena za ovu generaciju, što se tiče prvih utakmica i tih šokova na velikim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu smo izgubili od Kanade, sada je to bila Turska i nismo želeli da se to ponovi. Sa te strane je izuzetno važno što smo dobili ovu utakmicu. Svih 11 igračica je stvarno odradilo ono što se od njih traži. Svaka je imala svoj specifičan zadatak. I kao i uvek kod nas, ako samo jedna ne igra i ne radi stvari kako treba, mi smo loši. To je bilo odlučujuće za pobedu”.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Naredni rival Srbije je selekcija Slovačke i to već sutra od 20.45.

“Visoka ekipa sa dosta dobrih šutera, sa promenama odbrane i presing preko celog terena i dosta zone očekujemo. Kada su oni u pitanju, zonske odbrane uvek je bilo, pa i sad. Da su loši izgubili bi 30 ili 40 razlike protiv Mađarske, a to je bila egal utakmica koju je na kraju Mađarska dobila. Nama će svaka biti teška. I samo ako imamo ovaj pristup, posebno sada kad nas je 11, možemo da pokušamo nešto da uradimo i dođemo do pobede”, zaključila je Marina Maljković.

Iznenadila je partija Jovane Nogić koja je posle Ivon Anderson bila naša najefikasnija igračica sa 12 poena.

“Uvek je prva utakmica najteža, a sada je bila i protiv najtežeg rivala u ovoj grupi. Bilo je i grešaka, ali mislim da smo te greške nadoknadili energijom, željom i voljom. Na kraju krajeva, mislim da smo ispoštovali ono što su tražili od nas. Ako su želja i volja 120 odsto na terenu, čak i greške kojih će biti ispašće sitne”.

Srbija 1
Odlična odbrana je Srbiji donela pobedu!
FOTO: FIBA

Nevena Jovanović je imala zaista bitan doprinos. Naričito u onoj kontri u trećoj četvrtini kada je pokrenula Srbiju.

“Igrale smo protiv veoma dobrog protivnika. Videli ste da su bile spremne, ali, imale smo više dobrih nego loših momenata i to je presudilo u našu korist. Lakše je sigurno kada se krene pobedom, dobro je i zbog atmosfere. Srećna sam što smo pobedili. Ne bih se složila da su sledeće utakmice lakše, jer sve ekipe su motivisane protiv nas. Imaćemo dva ozbiljna zadatka”.

I Maša Janković je bila više nego zadovoljna premijernom pobedom.

“Treba u svaku sledeću utakmicu da uđemo isto fokusirane, koji god da je protivnik, da odradimo sve što selektorka traži od nas i onda će sve biti uredu. Bilo je teško, ali smo uspešno završile utakmicu”, zaključila je Jankovićeva.

Bonus video:

5 Komentara

    Svaka čast, sutra će rutinski da pobede Slovačku

    Sjajjan početak, bolje nije moglo. Nek im je sa srećom u nastavku prvenstva

    Savrseno,dobro je krenulo,a po prvim utakmicama se i turnir poznaje….Svaka cast Marini Maljkovic,ona je zasluzena za pobedu protiv Turske i za sve lekcije kojim divno uci nase zlatne devojke….Prava je institucija i nas ponos,svi verujemo u ceo tim i njihove pobede!!!

    Kako sjajno predvodi ove devojke, nije ni cudo sto sve od reda dobijamo i pobedjujemo.

    Marina Maljkovic je institucija zenkse kosarke. Ovo je definitivno njena pobeda.

Postavi odgovor