Rebrača nema dilemu: Jokić je najbolji srpski igrač svih vremena

Učinio je danas Nikola Jokić ponosnu celu Srbiju. Uspeo je da osvoji NBA titulu sa ulogom kakvu do sada nije imao nijedan naš igrač. Baš zbog toga Željko Rebrača smatra da je on najbolji srpski igrač u istoriji!

Ruku na srce kada se zagrebe po istoriji, pehar NBA šampiona su uzimali Darko Miličić, Nemanja Bjelica, Ognjen Kuzmić, Peđa Stojaković, ali niko nikada sa ulogom kao što je ima Jokić.

“Jokić je naš najbolji košarkaš svih vremena, verovatno i evropski. On je trenutno najbolji igrač sveta. Jokić je trenutno košarkaška anomalija, koji pokazuje da ne mora da bude fizički građen da bi uspeo. On je momak koji dominira ne samo asistiranjem i skokovima, već čini saigrače boljim, to je nešto neverovatno. Ja mu skidam kapu na svemu što je uradio i pokazao”, počeo je Rebrača za Tanjug.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Podsetio je nekada i sam NBA igrač na sva dostignuća koja je Jokić ostvario do sada.

“Imao je mnogo kritičara posle osvajanja dve titule MVP u regularnom delu sezone NBA lige, sada je osvojio šampionski prsten i proglašen je za MVP finala. Ne znam šta više može u košarci da se uradi”.

Nikola Jokić
Rebrača je podsetio na sve nagrade koje je Jokić do sada osvojio
(FOTO: Guliver images)

Jasno je da je evropska košarka danas daleko kvalitetnija i bliža američkoj nego što je to ikada bilo u istoriji.

“Mnogo evropskih košarkaša dominira u NBA ligi. Nije to tako bilo ranije. Možemo da budemo ponosni na to. Možemo i mi iz Srbije da budemo ponosni, jer imamo najboljeg košarkaša na svetu. Najbolji tim Evrolige teško da može da dobije najbolji klub iz NBA. Međutim, verujem da evropski timovi mogu da pobede klubove NBA lige”.

Osvrnuo se Rebrača i na činjenicu da nam se čitav svet divi kako imamo najboljeg košarkaša i tenisera na planeti.

“Mislim da ne razumeju mentalitet nas Srba. Malo smo specifični i tvrdoglavi, možemo da idemo u dva pravca, u onaj pozitivan, ali nekada i u onaj negativan. U istoriji smo videli dominaciju u timskim sportovima, a sada i u individualnim. Imamo sada dva najbolja igrača na svetu, Đokovića u tenisu, a Jokića u košarci. Pokazali smo da možemo i da ne odustajemo. Ono što je najbitnije je neodustajanje i verovanje u taj krajnji cilj”, zaključio je legendarni as.

Bonus video:

6 Komentara

  Ali sada konkurencija nije tako paklena kao sto je nekada bila. Sada su igrači dosta slabiji pa mu nije lako da bude najbolji.

  Ovo je klasicno preteeivanje. Jokic je odlican ali ne i najbolji srpaki igrač svih vremena.

  Tu “dilemu” je možda neko imao do jutros, više je niko nema

  Sve se slažem sa Rebračom a drago mi je što je nabrojao i sve druge igrače koji su isto osvojili NBA ligu

  Tako je, ovo je najbolji opis da je Jokić košarkaška anomalija jer definitivno su mu izimali za zlo to što nikako nije gradjen za brzinu i kvalitet a evo ispade najbolji na svetu!

  Sad bema niko dilemu pogotovu kad je odigrao trofej , posle svih uspeha došla je kruna na to i sad je dokazao da je najbolji

Postavi odgovor