Jovićev trener potpisao najveći ugovor u istoriji američkog sporta!

Za sve što je do sada uradio u karijeri, što radi trenutno sa Majamijem i što će raditi u narednih osam godina u istom klubu u kojem je i počeo svoj trenerski posao, Erik Spolstra je dobio nagradu. I ne baš malu.

Čovek koji sada vodi računa, između ostalog, i o karijeri Nikole Jovića, dobio je najveći novac u istoriji američkog sporta kada je u pitanju jedan trener! Spolstra je dogovorio produžetak saradnje sa franšizom sa Floride na narednih osam godina, tokom kojih će dobiti neverovatnih 120 miliona dolara.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDIpotpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

To ne znači da je ovaj autoritativni trener najplaćeniji u ligi što se tiče godišnjih primanja, ali nikada nije potpisan takav ugovor između trenera i kluba. Nikada na toliko godina, za toliko nula na papiru. Doduše, ne zaostaje mnogo ni na godišnjem nivou, drugi je na listi, odmah iza Grega Popovića koji dobija 19 miliona dolara po sezone.

Od kada je seo na klupu Majamija, 2008. godine, Spolstra je osvojio dve titule i doveo Majami šest puta u veliko finale. Prošle sezone je napravio neverovatnu seriju i stigao u finale gde je poražen od Denvera.

Samo je Popović, trener San Antonija, duže u jednom timu u NBA ligi, dok još samo Rik Karlajl duže radi u NBA.

Bonus video:

Postavi odgovor