Poleću Orlovi, iz Beograda sve do Pariza, Pešić sutra "proziva"

Grupa igrača je već pet dana na treninzima u Maloj sali Beogradske arene. Lagano se uvode u rad. I to uglavnom oni koji su ranije završili sezone, ili – kao Marko Gudurić – imali problem sa povredom u finišu takmičarske godine.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Kako nam je nedavno rekao i Vanja Marinković:

“Završio sam sezonu pre mesec dana i više, logično je da mi krenemo ranije. Ostali treba malo da odmore”, pričao je u intervjuu za Meridian sport sjajni bek.

Osim što – naravno – vole da budu tu. I to je rekao. Što je to njihovo “srećno mesto”.

Ali operacija “Pariz 2024” zvanično počinje sutra. Tačno u 18 časova, selektor Svetislav Pešić u hotelu “Kraun plaza” okupiće Orlove. Posle zvaničnog “druženja” sa predstavnicima medija, naš tim će zatim krenuti u Staru Pazovu, gde će u trening centru Fudbalskog saveza Srbije obaviti prvi deo priprema.

Selektor na okupljanju očekuje sve igrače sa spiska, osim Vladimira Lučića za koga je i sam potvrdio da ne može. Da želi, ali ne može da na pravi način odgovori zahtevima ove reprezentativne akcije.

Tu je i problem sa skočnim zglobom Nikole Jovića, ali bi mladi as trebalo da bude tu.

Pešić: Lučić rekao da ne može, Joviću noga pod otokom

Na spisku je 15 igrača. To su: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Sa ekipom trenira i Boriša Simanić koji se uspešno oporavio od ozbiljnog zdravstvenog problema i operacije sa kojima se suočio tokom Svetskog prvenstva u Manili. Dobio je zeleno svetlo da počne sa radom i bio je sa grupom igrača koji su već počeli treninge u Maloj sali Beogradske arene.  

Prve provere Orlovi će imati 5. i 7. jula, kada će iza zatvorenih vrata dočekati Holandiju, odnosno Tursku. Prvi “izlazak u javnost” tim Srbije imaće 12. jula, na zvaničnom oproštaju Tonija Parkera, protiv Francuske u Lionu.

Orlovi zatim putuju u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije. Sledi povratak u Srbiju i duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni, što će biti i generalna proba pred put u Lil, koji zakazan za 24. jul.

U prvoj fazi olimpjskog turnira u Lilu naš tim će biti u grupi sa: SAD, Južnim Sudanom i pobednikom olimpijskih kvalifikacija iz Portorika, gde za vizu igraju: Litvanija, Meksiko i Obala Slonovače, u jednoj grupi, odnosno: Italija, Portoriko i Bahrein u drugoj. Samo pobednik ide u Lil.

Bonus video:

2 Komentara

    Kari jedva ceka da pripreme pocnu,da se lopta zakotrlja sto se kaze.

    Sjajan sadtav imamo ,nek im je sa srecom

Postavi odgovor