Svetislav Pešić: Nismo znali da li će Bogdanović i Milutinov moći da igraju u finalu

Nije Srbija uspela da osvoji zlatnu medalju. Bila je Nemačka bolja u finalu posle kojeg se selektor Svetislav Pešić obratio javnosti.

Selektor Pešić je otkrio i da je Srbija imala dosta problema pred finale.

“Čestitke Nemačkoj na sjajnoj utakmici. Zaslužili su pobedu. Igrali su 40 minuta na visokom nivou. Jako agresivno i mogu samo da im čestitam. Za nas je situacija bila baš onakva kakvom je Aleksa opisao. Za ovakvu utakmicu smo morali da imamo bolju rotaciju. Nismo znali da li će Milutinov moći da igra pošto je imao problem sa mišićem posle Kanade. Medicinski tim je dao sve od sebe. Imalu su samo dva dana da ga spreme i to je teško bilo. Izgubili smo i Dobrića… Bogdanović se loše osećao pre meča. Nismo znali da li će moći da igra. Toliko problema nisam video u životu. Moram to da kažem pošto je to istina. Srećan sam zbog Nemačke koja je uzela titulu. Srećan sam zbog mojih igrača. Imali smo otvoren šut. Nismo ga ubacili i propustili smo šansu”, počeo je Pešić.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Istakao je iskusni stručnjak koliko je ponosan na čitavu ekipu.

“Rekao sam im ono što i na početku. Mi smo ovde napravili ono što je naš plan bio. Da odemo sa ovog prvenstva na Olimpijske igre. Uzeli smo srebrnu medalju i da probamo da uzmemo zlato. Tako smo se i pripremali. Ponosan sam na njih bio i pre meča i sada sam. Dugo putujemo. Od 17. avgusta smo u Kini pa u Manili. Svaki dan živimo zajedno kao porodica. Postali smo prijatelji i to je više od odnosa trener-igrač. Ja verujem njima, oni meni i što je najvažnije je da smo svi posvećeni. Time može da se nadoknadi nešto što vam fali. Nema šta mi više da objašnjavamo nikome. Da li bismo pobedili u finalu – to se ne zna. Milutinov je igrao na sopstveni rizik. Izgubili smo Dobrića koji nam je bio jedan od najboljih igrača. Bez njega smo morali i drugačije da igramo. Falila nam je rotacija i zaslužena pobeda Nemačke”, zaključio je Pešić.

Bonus video:

3 Komentara

    Nije Pesicu ni jednog trenutka bilo lako,od svih povreda,nesigurnosti ko igra do motivacije i organizacije da sve savrseno funkcionise!!!!

    Nije im bilo lako celo takmičenje i uspeli su da doguraju do finala! Za mene su oni moralni pobednici!

    Nema se tu šta reći, vidi se da je Pešić razočaran, vidi se i da je momcima krivo, ali kao što je rekao Avramović oni treba da idu uzdignutih glava jer su svejedno uradili veliku stvar za Srbiju

Postavi odgovor